Online fogadás | TippmixPRO

Szerdán Győrben vizitálnak a lilák

Hétközi összecsapással folytatódnak a bajnoki küzdelmek együttesünk a Békéscsabai ENKSE számára, hiszen szerdán egy igazi sztárcsapattal nézhetnek farkasszemet Horváth Roland tanítványai.

20200303

A feladat nem kisebb, mint az ötszörös Bajnokok Ligája győztes és tizenötszörös magyar bajnok Győri Audi ETO KC otthonában helytállni. A lilák egyébként meglehetősen vegyes hónapon vannak túl, mert február elején szó szerint az utolsó szalmaszálat megragadva aratták második sikerüket a pontvadászatban az MTK gárdájának 32-23-as két vállra fektetésével. Ezt követően azonban már nem alakultak annyira jól a csapat háza táján a dolgok, ugyanis egy végtelenül kiélezett találkozón egygólos vereséget szenvedtek Mosonmagyaróváron, majd egy hazai zárt kapus mérkőzésen kaptak ki 33-25 arányban a Debrecentől.

Közben pedig többen is kidőltek a sorból, először Kopecz Barbara szenvedett térdsérülést, majd Aleksandra Vukajlovic is kiesett sérülés miatt, végül pedig a frissen igazolt Szerb kapusról derült ki, hogy anyai örömök elé néz. Így nem is csoda, ha egy csonka csapattal kiállni kényszerülő Előre nem tudott igazán méltó ellenfele lenni a Lokinak. Azóta a helyzet nem sokat változott, igaz nem is olyan találkozó következik csapatunk életében, ami igazából befolyásolná a bennmaradásért folyó harcot, hiszen a listavezető otthonában a lila-fehéreknél erősebb kerettel rendelkező gárdáknak is legtöbbször csak a tisztes helytállás marad. És ez még akkor is igaz, ha ebben a szezonban azért már érte egy-két kellemetlen pofon Danyi Gábor alakulatát, ugyanis a bajnokságban öt góllal kikaptak Siófokon, míg a Bajnokok Ligájában épp az Audi arénában csent el egy pontot tőlük a Brest gárdája. A két januári fiaskó óta azért hozta a mérkőzéseit az ETO, a bajnokságban a Szent István csapatát 24 találattal, az Alba Fehérvárt 26 góllal, és a legutóbbi fordulóban a Vácot idegenben 35-28 arányban győzték le. A BL-ben viszont már jobban megszenvedtek, mert mint Bresztben mint pedig Podgoricán hátrányból fordítva a végjátékban tudtak csak egy góllal felülkerekedni ellenfeleiken. Ráadásul a vasárnapi összecsapásukon a Buducsnoszt már hat góllal is vezetett ellenük, de az utolsó percekben így is a saját javukra fordították az eredményt. Ennek megfelelően nem csak a hazai pontvadászatot, hanem a Bajnokok Ligája középdöntős csoportját is vezeti a Győr, és továbbra is őrzi közel négy és fél éves hazai veretlenségi sorozatát. A két csapat egymás elleni statisztikáját böngészve nehéz elképzelni, hogy ez a veretlenségi sorozat most veszélyben lenne, de a lilák ezúttal sem feltartott kézzel mennek az AUDI Arénába, bár foghíjas kerettel nem lesz egyszerű dolguk, ha meg akarják szorítani a címvédőt. Ez pedig az előző szezonban sem sikerült igazán, hiszen a két gárda legutóbbi győri randevúján 47-23-as hazai siker született. A legutóbbi összecsapásukon viszont nem volt ekkora különbség az együttesek között, ugyanis azt az őszi összecsapást „mindössze” 30-19-re nyerte meg az ETO. Igaz az a mérkőzés Békéscsabán volt.

Most tehát ismét Győrben kell helytállnia a lila-fehéreknek, a találkozó szerdán 18 órától az AUDI Arénában kerül megrendezésre, a két játékvezető Kovács-Sebők Stefánia és Réti Rebeka lesz.

Dömény Dezső

line

line