Online fogadás | TippmixPRO

Szerdán kelet-magyarországi rangadó a Városi Sportcsarnokban

Interjú Zöldi-Tóth Katalinnal

A héten két alakalommal is láthatják kedvenceiket a békéscsabai szurkolók, hiszen szerdán a DVSC-TVP-t, vasárnap pedig a Vasas együttesét fogadja az EUbility Group – Békéscsabai Előre NKSE. Azt hiszem, külön nem kell ecsetelgetni, hogy csapatunk számára mekkora jelentőséggel bír mindkét találkozó. Annak ellenére mondom ezt, hogy az elmúlt két fordulóban nagyszerű eredményeket produkáltak a lila-fehérek, ugyanis a szezon során először tudtak egymást követő két találkozón diadalmaskodni, viszont azért a kiesés veszélye még nem hárult el teljesen. Jelenleg a Fehérvár elleni hazai sikerrel és a csütörtöki, budaörsi győzelemmel nyolc pontja van az Előrének, ezzel pedig egy ponttal megelőzi a rivális Kecskemétet, akik ráadásul még egy meccsel többet is játszottak a liláknál. A bennmaradás szempontjából tehát kiemelt jelentőségű hét előtt állnak Horváth Roland tanítványai, és ha ez még önmagában nem lenne elég ok arra, hogy szerdán kilátogassunk a Városi Sportcsarnokba, akkor az ősi rivális, Loki elleni mindig parázs összecsapás már biztosan meghozza minden kézilabda barát kedvét a meccsnézéshez. A vendégek egyébként a bajnokság nyolcadik helyéért vannak hatalmas harcban a Fehérvár együttesével, amit jól jellemez, hogy mindkét klubnak egyaránt 17 megszerzett pontja van, és a Debrecen csak a rosszabb gólkülönbsége okán szorul a Fejér megyeiek mögé a bajnoki tabellán. A Loki amúgy az előző fordulóban hazai környezetben szerepelt, és szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújváros csapatától, míg legutóbbi idegenbeli találkozójukat ők is Budaörsön játszották és 31:23 arányban diadalmaskodtak. Csapatunk múlt heti fővárosi bravúrjáról és a szerdai derbiről a lilák volt válogatott beállósát, Zöldi–Tóth Katát kérdeztem.

toth_kata

– Budaörsön nagyon értékes pontokat szereztetek, és ami külön örömteli, hogy ezúttal idegenben is remek teljesítménnyel rukkoltatok elő…

– Azt gondolom, nem a véletlen műve volt a csütörtöki teljesítményünk. Egész héten nagyon keményen készültünk arra az összecsapásra, mindenki extra motivált és elszánt volt, és ami lényeges, el is hittük, hogy legyőzhetjük ellenfelünket. A második félidőben pedig hatalmasat küzdöttünk, és kijött az, ami már egy ideje a fő erősségünknek számít, hogy a végletekig harcolunk egymásért a pályán. Azt hiszem, ez volt leginkább a győzelmünk kulcsa.

– Valóban, ebben a naptári évben már többször megmutatta a csapat, hogy van tartása, ahogy most is, hiszen 6 gólos budaörsi vezetésről is vissza tudtatok jönni…

– Igen, ami korábban problémánk volt, hogy a végjátékra elfogytunk, az épp az ellenkezőjébe fordult, a hajrák lettek az erősségeink, hiszen több találkozót is a második félidőben fordítottunk meg. Ez mindenképpen a jó állóképességünk számlájára írható, és a megfelelő koncentrációnak köszönhető, amiben szintén nagyon sokat fejlődtünk az elmúlt időszakban. Valamint tagadhatatlan, hogy a csapaton belül is nagyszerű a kohézió,és Horváth Roland mester is kiválóan megtalálja a hangot velünk.

– Nagyon fontos két mérkőzés előtt álltok, a Vasas elleni csatára talán kijelenthetjük, hogy egyértelmű győzelmi elvárásokkal készültök, de a szerdai összecsapásra milyen célt fogalmaztatok meg?

– Mindenképpen győzelmet. Azzal tisztában vagyunk, hogy a két találkozó merőben más lesz, és az ellenfelek is nagyban különböznek egymástól. Viszont nekünk most minden pont úgy kell, mint egy falat kenyér, így a lehető legtöbb mérkőzést, főleg amit hazai környezetben játszunk, meg akarunk nyerni. Ráadásul egy Loki elleni ütközet mindig presztízs meccs, ami tudjuk, hogy a szurkolóinknak is nagyon sokat jelent. Persze könnyű találkozóra semmiképpen sem számítok, hiszen a Debrecen egy kifejezetten erős csapat, akiknél minden posztra jut egy-egy kiváló játékos. Több válogatott kézilabdázóval rendelkeznek, és főként a belső posztokon nagyon veszélyesek. Ezen kívül meglehetősen masszív a védekezésük is, aminek a feltörése szintén nem lesz egyszerű feladat.  

– Akkor, ha jól veszem ki a szavaidból az elszántsággal most sem lesz baj?

– Azzal biztos nem, de máshogy nem is lehet, csak elszántan, egymást segítve lehetünk eredményesek szerdán is. Persze nagyon fontos, hogy koncentráltan, fegyelmezetten játsszunk. Hátul hoznunk kell a megfelelő stabilitást, hiszen a budaörsi találkozó is nagyon jól megmutatta, hogy amint feszesebb és keményebb lett a védekezésünk, máris sokkal eredményesebbek tudtunk lenni a játék minden elemében. Remélem, a hét mindkét összecsapásán számíthatunk a szurkolóink buzdítására is. Még ha nehéz csaták is várnak ránk, én nagyon bízom benne, hogy eredményesen tudjuk majd lezárni ezt a fontos hetet.

A mérkőzéssel kapcsolatban a klubvezetés újabb akciót hirdet, méghozzá a kilátogató drukkerek egy belépővel a hét mindkét találkozóját megtekinthetik, tehát a szerdai Debrecen elleni bajnokira megváltott jegyek, a vasárnapi, Vasas elleni összecsapásra is érvényesek.

A Loki elleni ütközet első felvonását a múlt esztendő utolsó előtti napján rendezték Debrecenben, és meglehetősen szoros összecsapásnak lehettek szemtanúi a kilátogató nézők, melynek végén a hazaiak örülhettek, hiszen három találattal, 31:28-ra múlták felül a csabai hölgykoszorút. A szerdai kelet-magyarországi derbin tehát 18 órától indul útjára a labda a Városi Sportcsarnokban, a Bonifert Ferenc – Oláh Viktor játékvezetői páros ténykedése mellett.