Online fogadás | TippmixPRO

Szombaton a Dunaújvárost fogadja lila-fehér csapatunk

Interjú Termány Ritával

Ismét hazai összecsapásra készül békéscsabai kézilabda együttesünk, az ellenfél pedig a Dunaújvárosi KKA csapata lesz. A felkészülés, hála a Siófok elleni sikernek ezúttal sokkal jobb hangulatban zajlik, bár lányaink most is egy kifejezetten kemény mérkőzésre számítanak, ahol várhatóan nagyon meg kell majd harcolni a győzelemért. Erről beszélt csapatunk egyik gólfelelőse Termány Rita is, aki játékával és hét góljával a Siófok elleni siker egyik főszereplője volt. Vele elemeztük az előttünk álló összecsapást, de persze a legutóbbi győzelemről is kérdeztem az átlövőt.

Termány Rita

– Őszinte leszek, számomra egy meglehetősen váratlan, de tagadhatatlanul nagyon komoly siker az amit Siófokon elértetek, bár lehet, hogy még benneteket is meglepett?

– Nyilván nem volt egy papírforma eredmény, de én valahol éreztem, hogy jól fogunk játszani és nyerhetünk. Már az edzéseken is érezhető volt, hogy nagyon egyben vagyunk és ebből kijöhet egy extra teljesítmény. Na meg persze az Érd elleni kudarc is dolgozott bennünk, hiszen nagy pofon volt az a számunkra, így a bizonyítási vágy is maximálisan motiválta a csapatot. 

– Rendkívül okosan kézilabdáztatok végig a mérkőzésen, sőt a végjátékban még a nehéz szituációkban is helyén volt nemcsak a szívetek de az eszetek is. Ez volt a győzelem kulcsa?

– Legalábbis a siker egyik fontos eleme mindenképpen. Azt hiszem talán ebben látszik leginkább a fejlődésünk, hogy tapasztaltabban játsszuk le a végjátékokat, és tudatosabban kezeljük az olyan kényes szituációkat mint amilyennel most is Siófokon az utolsó percekben találkoztunk. De véleményem szerint a csapatjáték és a minőségi védekezés is legalább annyira fontos tényező volt a győzelmünkben. Sajnos az Érd ellen némiképp túlpörögtünk, és túlságosan is egyénileg akartuk megoldani a dolgokat, ezúttal viszont tökéletesen együtt dolgozva csapatként funkcionáltunk, és meg is lett az eredménye.

– És persze szemmel láthatóan Te is meccsről meccsre jobb formában vagy és egyre eredményesebben is játszol…

– Igen, én is úgy látom, hogy így fél év elteltével támadásban is kezdek magamra találni. Nyilván nem volt egyszerű ez az út, hiszen az elmúlt három évben a sérülésem mellett leginkább védekezésben voltam csak a pályán, viszont itt támadásban is megkapom a bizalmat és ennek hatására mentálisan is egyre inkább sikerül felépítenem magam. A szezonnak azzal a céllal veselkedtem neki, hogy újra önmagam legyek a pályán, ismét élvezzem a kézilabdát, és végre a Siófok ellen tényleg el tudtam engedni magam és élveztem a játékot. Természetesen emellett a kemény edzésmunkát is bele kell rakni nap mint nap, hiszen csak akkor tud az ember fejlődni, úgyhogy most azért is dolgozom, hogy a megfelelő formát állandósítani tudjam.

– Szombaton viszont ismét a csabai publikum előtt bizonyíthattok, milyen meccsre számítasz?

– Nagyon kemény, kiélezett ütközetre. Amellett, hogy a Kohász egy minőségi kerettel rendelkező, erős csapat, még a rendkívül kemény védekezéséről is híres, így egészen biztos vagyok benne, hogy kifejezetten harcias találkozót játszunk majd velük. Ráadásul több olyan húzóemberük is van, akik szinte egymaguk is képesek eldönteni egy mérkőzést, gondolok itt a csapat amolyan szellemi vezérére Szalai Babettre, vagy a roppant gólérzékeny Farkas Johannára. Számos összecsapáson megvillantották már oroszlánkörmeiket, igaz azért a nagyobb sikereiket otthon aratták, és hazai környezetben igazán eredményesek, de nem gondolom, hogy Békéscsabán is sokkal könnyebb dolgunk lesz ellenük.       

– Mennyire lehet kiindulni a két csapat szeptemberi találkozójából, ahol azért idegenben is ott voltatok a sarkukban…

– Sok minden változott azóta, legfőképpen a mi játékunk. Az még egy más Előre volt, nem voltunk úgy összeállva, és csapatként is még inkább keresgéltük egymást. Amivel viszont akkor fölénk tudtak kerekedni, azok a lerohanások voltak. Első számú fegyvere ez ellenfelünknek, és bizony meglehetősen hatékonyak is benne, hiszen pokolian gyors játékot játszanak, tehát a megfelelő visszarendeződésre most még a szokásosnál is nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk. Na meg persze a koncentráció lesz még a kulcs, amit ahogy a Siófok ellen, úgy ezúttal is hatvan percen keresztül fenn kell tartani. Összeszedetten kézilabdázni, a technikai hibákat pedig a legkevesebbre redukálni, mert Újvárosban is a gyors lerohanásokkal ezeket rendre kíméletlenül megbüntették.

– Akkor a kilátogató szurkolók remélhetőleg unatkozni nem fognak…

Szinte biztos vagyok benne, hogy nem. Jó meccsre számítok, és remélem, hogy tényleg sokan kilátogatnak szombaton az összecsapásra, és az elmúlt hazai találkozókon tapasztalt igazi meccshangulatot varázsolják majd ezúttal is a csarnokba a szurkolóink. A magam részéről már nagyon várom a mérkőzést, és bízom is benne, hogy ki tudjuk javítani az Érd elleni csalódást keltő fiaskót, és egy újabb győzelemmel kerülhetünk közelebb végső célunkhoz.