Online fogadás | TippmixPRO

Szombaton a Ferencváros látogat a Viharsarokba

Újabb hazai összecsapásra készül lila-fehér csapatunk, ezúttal pedig egy igazi nagyágyú érkezik Békéscsabára, hiszen szombaton a Fradi gárdájával mérik össze tudásukat lányaink.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE - FTC-Rail Cargo Hungaria

Ennek megfelelően a cél ezúttal nem lehet más mint megnehezíteni a válogatott játékosok egész sorát felvonultató zöld- fehérek dolgát. És bizony még ez sem egy magától értetődő dolog, ugyanis ebben a bajnokságban mindössze két olyan mérkőzése volt a Fradinak amikor valamelyest megizzadtak a bajnoki pontokért. Az egyik ilyen állomásuk volt Vác, ahol a hazaiakat négy góllal fektették két vállra Elek Gábor lányai, a másik pedig hazai pályán a Mosonmagyaróvár ellen összecsapásuk, amikor is mindösszesen csak három találattal tudtak diadalmaskodni. Ennek megfelelően vereséget is csak egy alkalommal szenvedtek a bajnokságban, méghozzá a Győr otthonában, ahol 33-27 arányban maradtak alul a nagy riválissal szemben. Viszont a Bajnokok Ligájában már nem meneteltek ennyire magabiztosan  a fővárosiak, sőt a Buducnost Podgorica elleni sikertelenül megvívott nyolcaddöntőt követően, már csak a bajnokságra és a Magyar Kupára kell koncentrálniuk a zöldeknek. Akik a válogatott sikerrel megvívott olimpia selejtezőtornáját követően, két hazai összecsapáson is megmérették magukat, mégpedig szombaton a Dunaújvárost verték 30-21 arányban, szerdán pedig az Alba Fehérvár együttesét múlták felül nagyon simán 39-22-re.

Aktuális ellenfelünkhöz hasonlóan békéscsabai lányaink is két mérkőzést vívtak a múlt héten, először Érden, ahol egy igazi kiélezett találkozót játszottak a felek, és bár a szünetben még a liláknál volt ötgólos előny, a vége mégis 33-30-as hazai siker lett. Illetve szombaton már hazai környezetben lépet parkettra Vida Gergő alakulata, a vendég Debreceniek dolgát azonban így sem sikerült érdemben megnehezíteni, és így hét góllal a hajdúságiak diadalmaskodtak. Ahogy a Ferencváros elleni szeptemberi randevún sem tudtak lányaink szoros eredményt elérni, amit a 37-18-as népligeti vereség is jól mutat. Egyébként legutóbb Békéscsabán tavaly januárban ütközött meg egymással a két gárda, de azon a találkozón is sima 15 gólos zöld-fehér siker született.

Folytatás tehát szombaton 16 órától a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a Réti Tamás Csaba, Szedmák Márton sípmesterek ténykedése mellett. A mérkőzést ahogy mindig, ezúttal is a 7. Tv és a Behir.hu online felülete élőben közvetíti.

Dömény Dezső

line