Online fogadás | TippmixPRO

Szombaton a Kisvárdával csap össze lila-fehér együttesünk

Folytatódik a rangadók sora első osztályú női kézilabdázóink számára, hiszen szombaton ismét egy közvetlen riválissal, a Kisvárda gárdájával mérik össze tudásukat lila-fehér lányaink.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE - Kisvárda Master Good SE

A jelenleg a tabella tizedik helyén álló szabolcsiak eddig nyolc győzelmet zsebeltek be a bajnokság során, amiből mindössze csak kettőt tudtak vendégként abszolválni. Egészen pontosan Érden és Budaörsön sikerült egyaránt kettő-kettő góllal diadalmaskodniuk. A pontjaik nagy részét viszont hazai környezetben gyűjtötték be, csapatunkon kívül, az MTK, a NEKA, a Kohász, az Érd illetve a Vác 25-24-es legyőzésével. Ugyanakkor hullámvölgyeket is bőven megjárt a szezonban a Várda, ilyen például hazai pályán a Budaörstől elszenvedett egygólos vereség, vagy éppen az MTK otthonában kapott vaskosabb pofon. Ezeknek az eredményeknek lett áldozata az egykoron Csabán is megfordult tréner Bakó Botond is, aki közel négy szezon után februárban távozott a vezetőedzői posztról. Utóda egy szintén lila-fehér kötődéssel is bíró szakember lett, Bányász-Szabó Valéria, aki 2013 és 2016 között három idényen keresztül erősítette csapatunkat. A rögvest két győzelemmel nyitó beugró tréner kezei alatt sem ment azért minden zökkenőmentesen, amit a legutóbbi balatonboglári vendégszereplésük is jól mutat, ugyanis egy komoly tizenegy gólos zakóval voltak kénytelenek hazatérni a sereghajtó otthonából. Ahogyan az előző fordulóban sem sikerült győztesen venni az akadályt, igaz, ekkor a Mosonmagyaróvár csapatát fogadták hazai környezetben, és szenvedtek 32-26 arányú vereséget. A szezonban a legeredményesebb gólvágójuk, a legrutinosabb játékosuk is egyben, Karnik Szabina, aki eddig 71 találatot szorgoskodott össze, mögötte mindössze három góllal követi őt a Kisvárda Japán légiósa Akiyama Natsumi.

A lilák utoljára április közepén játszottak hazai környezetben, amikor is a Ferencváros gárdáját fogadták a viharsarki katlanban, bár sajnos igazán komoly ellenállást nem tudott kifejteni Papp Bálint együttese, amit a 33-20-as végeredmény is tükröz. Ugyanakkor az előző fordulóban már egy sokkal parázsabb összecsapást vívtak lányaink a közvetlen rivális Budaörs otthonában. És noha a szünetben még háromgólos előnyben volt csapatunk, sőt a második játékrész derekáig is folyamatos csabai vezetést mutatott az eredményjelző, a hazaiaknak a hajrában mégis sikerült megfordítani az eredményt, és végül 25-20 arányban meg is nyerték a találkozót. Ezzel lányaink maradtak tizenkét ponttal a tizenkettedik helyen, amivel ismét három egységre nőtt a Budaörssel szembeni hátrányunk. Ezen lehet javítani a hétvégén, meg persze a Kisvárdával szembeni csapnivaló statisztikán is, hiszen az ellenük lejátszott tizenegy tétmérkőzésből még egyszer sem sikerült legyőznünk riválisunkat, mindössze három döntetlenre futotta eddig. A bajnokságban legutóbb 2020 őszén vendégeskedtek Békéscsabán a szabolcsiak és sajnos 32-24-es sima győzelemmel távoztak. Ahogy a felek idei kiírásban lejátszott összecsapásán is ellenfelünk örülhetett, akkor Várdán egy 28-20-as győzelemnek. Ugyanakkor együttesünk sokkal szívesebben emlékszik vissza inkább a két gárda idei Magyar Kupa találkozójára, akkor ugyanis a Kisvárdán elért 25-25-ös döntetlennel lányaink elbúcsúztatták őket a sorozattól és továbbjutottak.

Reméljük, a szombaton 18:00 órától a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban megrendezendő találkozón, a régóta várt győzelem is összejön csapatunknak, a derbi két játékvezetője Bóna Szabolcs és Földesi Csaba lesz.

Dömény Dezső

line