Online fogadás | TippmixPRO

Szombaton a Vasas otthonába látogatnak lányaink

Egy hónap szünetet követően folytatódnak a küzdelmek a K&H női kézilabdaligában, lila-fehér csapatunkra pedig ezúttal egy fővárosi túra vár a hétvégén.

Vasas SC - Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

Az ellenfél pedig a Vasas gárdája lesz, akik újonc létükre kifejezetten jól szerepelnek az idei kiírásban, amit az eddig begyűjtött tizenkettő pontjuk is bizonyít. De korántsem véletlen ez a szereplés, hiszen Konkoly Csaba lányai óriási lendülettel, megilletődöttség nélkül vetették bele magukat ősszel az élvonalbeli küzdelmekbe, amit sajnos mi is testközelből megtapasztalhattunk a csapatunk elleni szeptemberi mérkőzésükön. Ám nem csak lányaink estek áldozatul az angyalföldi piros-fehéreknek, hiszen már az első fordulót győzelemmel nyitották, a NEKA 27-23-as legyőzésével. De a Vácot és a Kisvárdát is két vállra fektették, még az MTK és a Kozármisleny otthonában döntetlent játszottak. A téli szünetet követően azonban némiképp megtorpantak a fővárosiak, és hazai pályán a Fehérvártól, majd a Budaörstől is kikaptak, akiktől előrehozott mérkőzésen még idegenben is vereséget szenvedtek. Sőt, még a „tavaszi” etapot sem kezdték igazán jól, lévén Balatonboglárról is 28-24-es vereséggel voltak kénytelenek hazatérni, ahogyan a Loki is tízgólos sikerrel távozott a Sterbinszky Amália csarnokból. A jég számukra is az előző fordulóban tört meg, amikor is Dunaújvárosban nyertek 29-27 arányban, amivel három hónapos nyeretlenségi szériát szakítottak meg.

Csabai együttesünk számára sem jött éppen jókor az egy hónapos szünet, mert lányaink meg egy négymeccses nyeretlenségi szériát zártak le azzal, hogy hazai pályán tudták legyőzni 29-24 arányban az Alba Fehérvár gárdáját. Ráadásul az külön öröm volt, hogy a januárban súlyosan megsérült Marija Lanistanin, és a további két féltávnál távozó játékosunk pótlására érkező Kücükyildiz Özdemir Fatos és Andela Zagar, egyaránt kiváló, gólerős játékkal mutatkozott be lila-fehér mezben. És ugyan a győzelemmel pontszámban beérte a rivális NEKA csapatát az Előre, de a kiesési zónából való tényleges elmozduláshoz létfontosságú lenne a szombati győzelem. A hosszú szünetet kihasználva csapatunk felkészülési mérkőzéseken hangolt a soron következő derbire, így Kisvárdán is játszottak két találkozót Rác Sándor lányai, melyből az elsőt 29-28-ra meg is nyerte az Előre, a második összecsapáson azonban a hazaiak diadalmaskodtak 36-24 arányban.

A Vasassal legutóbb 2018 januárjában csaptak össze a lilák a fővárosban, és akkor sajnos 28-24-es vereséggel voltunk kénytelenek hazatérni. Ezt követően hosszú évek után vívtak meg ismét egymással a gárdák, de ahogy már utaltam is rá, a most szeptemberi békéscsabai összecsapáson is a Vasas örülhetett, a 26-23-as győzelmének köszönhetően.

Reméljük a szombati találkozón sikerül lányainknak a visszavágás, erre 18:00 órától a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban lesz lehetőségünk, a mérkőzést az Andorka Miklós, Hucker Róbert bírópáros fújja majd.

Dömény Dezső