Online fogadás | TippmixPRO

Szombaton alsóházi derbi a Városi Sportcsarnokban

A szezon első bajnoki mérkőzésére készül lila-fehér női kézilabda együttesünk, mely egyben egy roppant fontos alsóházi rangadó is lesz, lévén a tabella sereghajtója a Kozármisleny gárdája látogat a viharsarki katlanba.

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE – Kozármisleny KA

Ráadásul közel két hónap után játszanak ismét hazai környezetben Rác Sándor tanítványai, hiszen a világbajnoki szünetet követően az esztendő utolsó találkozóján Vácon, még az újév első összecsapásán Dunaújvárosban léptek pályára lányaink. És bár mind a két találkozóban benne volt a győzelem lehetősége, végül mindkét alkalommal üres kézzel voltak kénytelenek hazatérni a lilák, Vácról 28-24-es, Dunaújvárosból pedig 31-27 arányú vereséggel. Az utóbbi még kupakiesést is okozott, ugyanis ezt a találkozót a Magyar Kupa negyedik fordulójának keretein belül játszották, így igazából hétvégén az esztendő első bajnoki megmérettetése vár csapatunkra, mely valóban nagyon komoly téttel bír. Pláne úgy, hogy az eddigi összes pontunkat kivétel nélkül a tizedik helytől lefelé tanyázó, úgymond alsóházi csapatok ellen szereztük. A Fehérvár ellen egy 35-31-es, a NEKA ellen pedig egy 23-19 arányú idegenbeli győzelemmel, még a legutolsó hazai összecsapásunkon az MTK-val játszottunk egy 25-25-ös döntetlent. Ebből viszont kitűnik, hogy hazai győzelemmel még adósak lányaink, de reméljük, hogy az alsóházi gárdák elleni sormintát folytatva, ez is megszületik majd szombaton.

Persze kozármislenyi ellenfelünk számára is roppant fontos lenne a győzelem, amivel elmozdulhatnának a sereghajtó pozícióból, melyen három megszerzett ponttal állnak. Csapatunkkal ellentétben ők nem annyira sikeresek a közvetlen riválisokkal szemben, hiszen Balatonbogláron 30-26-ra, még Székesfehérváron 33-22-re kaptak ki. Viszont két jelenleg stabil középcsapatnak számító együttest, a Budaörsöt és a Vasast elkapták hazai pályán, ezzel is jelezve, hogy ők azért komolyan gondolták a bennmaradást erre az idényre. A Budaörsöt egyébként három találattal fektették két vállra, még a Vasassal szemben 21-21-es döntetlent értek el Gyulay László lányai. Akik már szintét túl vannak az idei tűzkeresztségen, ugyanis Debrecenben léptek parkettra múlt hét szerdán, és szenvedtek 30-23 arányú vereséget a Lokitól. A legfelső osztályban újoncnak számító mislenyiek, anno komoly meglepetésre tudták kiharcolni a feljutást a Szombathely előtt, mindössze csak kettő ponttal lemaradva a bajnok Vasas mögött. A győztes hadvezér Gyulay László maradt, viszont 11 játékos távozott a Baranya vármegyei gárdából, pótlásukra pedig hat kézilabdázó érkezett, Bánfai Virág, Hadnagy Fanni, Imrei Réka, Kecskés Noémi, Kornfeld Fanni, illetve Zsemberi Zóra, aki éppen lila-fehér együttesünkből tette át székhelyét a nyáron.

A felek túlságosan sok emlékezetes csatájáról nem olvashatunk a kézilabda históriás könyvében, aminek legfőbb oka, hogy a két gárda eddig általában más osztályban vitézkedett. De azért nem is olyan rég, egészen pontosan a 2021/22-es szezonban, azért a második vonal felsőházi küzdelmeiben összecsaptak kétszer is a csapatok, sőt a kozármislenyi találkozón 8 góllal ellenfelünk le is tudta győzni lányainkat. A békéscsabai összecsapáson aztán már a papírforma érvényesült, és 25-23-ra lila-fehér együttesünk diadalmaskodott.

Ezúttal ismét lányaink lesznek a vendéglátók, a szombaton 18:00 órától a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban megrendezésre kerülő mérkőzésen, a Bócz László, Wiedemann Viktor bírópáros fújja majd a sípot.