Online fogadás | TippmixPRO

Szombaton alsóházi szuperderbi Békéscsabán

A szezon egyértelműen legfontosabb mérkőzése előtt áll lila-fehér kézilabdacsapatunk, lévén közvetlen riválisunk a NEKA együttese látogat a Viharsarokba.

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE - NEKA

A két gárda most már szezonok óta első számú riválisa egymásnak, bármilyen osztályban is vitézkednek a klubok. Így volt az előző idényben is, bár a végelszámolásnál mindkét csapat sikerrel tartotta meg első osztályú tagságát. Persze a nyáron szinte teljesen kicserélődött a balatonboglári alakulat, akiknél a szakmai munka élére az egykori csabai tréner Bakó Botond került. És bár nem kezdték túl acélosan az idei szezont, a téli szünetre azért négy pontot csak összegyűjtöttek úgy, hogy ebbe még lila-fehér csapatunk elleni hazai vereség is belefért. Igazán azért ebben a naptári esztendőben lendültek bele a pontgyűjtésbe, hiszen a legutolsó nyolc találkozójukból már összesen hét pontot gyűjtöttek be. Ezt még januárban egy székesfehérvári 27-27-es döntetlennel indították, de legyőzték otthon négy góllal a Vasast, idegenben kilenc találattal a Kozármislenyt, és szintén Balatonbogláron 31-28-ra a Kisvárdát. Legutóbbi idegenbeli túrájukon, Dunaújvárosban viszont 32-20 arányban kikaptak, ahogy az előző fordulóban is hazai környezetben a Váctól, akikkel szemben 27-23-ra maradtak alul. Így jelenleg egy pozícióval megelőzve együttesünket, tizenegy egységet begyűjtve, a tizenkettedik helyen tanyáznak a bajnokságban, tehát valóban vérbeli alsóházi derbire van kilátás szombaton.

Amire sajnos csapatunk is egy vereségből érkezik, ugyanis 32-26-ra kikaptak lányaink Dunaújvárosban a hétvégén. És mivel előtte a Debrecen is két ponttal távozott a Viharsarokból, és a Vasas otthonában is botlott csapatunk, így utoljára februárban, hazai pályán, a Fehérvár ellen sikerült együttesünknek győzelmet ünnepelnie. Ezzel egyébként szinte lekopírozták lányaink az őszi eredménysorukat, ahol az akadémisták elleni balatonboglári mérkőzésig, csak az Albával szemben tudtak győzedelmeskedni, és a NEKA elleni 23-19-es sikerrel indult meg a lila-fehér pontszerzések sora. Így reméljük tavasszal is ismétli majd önmagát a történelem, és többek között csabai győzelemmel zárul a hétvégi derbi is.      

A felek teljesen kiegyensúlyozott mérlege is jól mutatja mennyire komoly csatákat vív már évek óta a két gárda, hiszen mindkét együttes háromszor tudott eddig nyerni a csapatok közös csatájában, két döntetlen mellett. Azonban nem csak a legutóbbi Balaton-parti összecsapásukon született Előre győzelem, de tavaly márciusban itthon is lányaink örülhettek a 26-21-es diadalnak.

A szombati rangadó tehát 18:00 órától a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban kerül megrendezésre, a találkozó két játékvezetője, Felhő Ferenc és Öcsi Tamás lesz.