Online fogadás | TippmixPRO

Szombaton, Balatonbogláron vizitál csapatunk

Ismételten egy rangadóval folytatja szereplését a női kézilabda bajnokságban együttesünk a TAPPE-Békéscsabai ENKSE, hiszen számunkra a pontvadászat egyik legfontosabb összecsapása következik Balatonbogláron.

NEKA – Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

Azzal a Nekával szemben, akik esetében ugyan nem történelmi távlatú rivalizálásról beszélhetünk, de tagadhatatlanul az elmúlt három szezon legnagyobb ellenlábasai voltak klubunknak. És alighanem ez erre az idényre sem változik meg, még annak ellenére sem, hogy bizony szinte a teljes keret kicserélődött az akadémisták felnőtt együttesénél. Összesen tizenegy kézilabdázó távozott a Balaton-partiaktól a nyáron, ezzel szemben hatan érkeztek erősítésként az utánpótlásból felkerült játékosok mellé. Egészen pontosan egy hármas különítmény Siófokról, a kapus Csapó Kincső, a balszélső Wald Kíra és a balátlövő Lapos Laura. Rajtuk kívül még a beálló Győri Viktória érkezett Szombathelyről, illetve a jobbszélső Miklós Kitti Egerből és a szintén beállós Matucza Gabriella a Kohászból. De a szakmai vezetés is változott a csapatnál, ugyanis ezt a korosztályt már nem Bohus Bea, hanem a hozzá hasonlóan korábban Békéscsabán is tevékenykedő tréner, Bakó Botond irányítja az élvonalban. És noha a bogláriak valójában nem tudták kiharcolni az első osztályban maradást, hiszen tizenegy pontjukkal kieső helyen végeztek, a licenc nélkül maradó Siófok helyén mégis elindulhattak ebben az idényben is a legjobbak között. És eddig bőven éltek is a lehetőséggel, amit a megszerzett négy pontjuk is jól mutat, amivel jelenleg a tizedik pozíciót foglalják el a tabellán. Ráadásul úgy, hogy a Vasas otthonában egy rangadót már az első fordulóban elvesztettek négy góllal, de mivel nagyon nagy meglepetésre a Dunaújvárost 26-21 arányban legyőzték, így kompenzálták a nyitányon elszenvedett botlásukat, amit a Kozármisleny elleni 30-26-os sikerük előzött meg. Ezzel a két hazai győzelemmel elmondhatják, hogy ebben a szezonban eddig csak a Debrecen tudta őket két vállra fektetni Bogláron, igaz ők 30-19 arányban tették ezt meg. Legutóbb meg Budaörsön játszottak egy kifejezetten szoros találkozót, amit azért végül 29-25-re a hazai csapat nyert meg.             

Lila-fehér együttesünk ezzel szemben nincs éppen a legjobb szériában, hiszen a biztató idénykezdést és a Székesfehérváron megszerzett első győzelmet követően némiképp hullámvölgybe került Rác Sándor gárdája. Így a betegségekkel és sérülésekkel tarkított elmúlt bő egy hónapban nem sikerült növelni pontjaink számát, ugyanis Debrecenben, illetve hazai környezetben a Vasas és a Dunaújváros ellen is elvéreztek a lilák. Pedig legutóbb a Kohász ellen sem jártak messze lányaink a győzelemtől, mert bár szinte végig vezettek a mérkőzésen a vendégek, azért együttesünk folyamatosan ott loholt a sarkukban és csak a hajrában tudott ötgólos előnyt szerezni a DKKA csapata. Ebből viszont hármat megőrzött a végére, így lett 29-26 a végeredmény. Ennek megfelelően még a szokásosnál is fontosabb együttesünknek a NEKA elleni rangadó, mely párosításban legutóbb márciusban, Békéscsabán csaptak össze utoljára a felek, amit csapatunk egy roppant fontos 26-21-es győzelemmel abszolvált. Ezzel némileg kozmetikázták lányaink a Nekával szembeni nem túl kedvező mérlegüket, hiszen az eddig lejátszott hét tétmérkőzésükből mindössze két alkalommal sikerült csak legyőznünk a boglári gárdát, még két döntetlen mellett ők már háromszor is diadalmaskodni tudtak csapatunkkal szemben. Sőt, Balatonbogláron még egyszer sem sikerült két ponttal távozniuk a liláknak, így az együttesek legutóbbi Balaton-parti összecsapásán is NEKA győzelem született, érdekes módon pont ugyanúgy 26-21 arányú, mint tavasszal Békéscsabán.

Reméljük ez a rossz sorozat szombaton megszakad és a 17:00 órától a Balatonboglári NEKA Csarnokban megrendezésre kerülő derbin lila-fehér együttesünk zsebeli majd be a pontokat. A találkozó sípmesterei ezúttal a Dáné Rita, Marton Zsófia bírópáros lesz.

Dömény Dezső