Online fogadás | TippmixPRO

Szombaton Debrecenben játszik a Békéscsabai Előre NKSE kézilabda csapata

Keleti rangadóval folytatja a bajnokságot a Békéscsabai Előre NKSE kézilabda csapata. A világbajnokság miatt beiktatott, több mint egy hónapos szünet után a lila-fehérek szombaton Debrecenbe utaznak.

20171229

A csabai gárda legutóbb november közepén lépett pályára a hazai pontvadászatban. Horváth Roland debütáló mérkőzésén ugyan szoros csatát vívtak a lilák, de a Budaörs 27-25-ös győzelmével mindkét bajnoki pontot megszerezte a városi sportcsarnokban.

Skaliczki László helyére érkező új vezetőedző egyhetes pihenőt adott a csapatnak, ezután fizikai felkészüléssel folytatták a munkát, majd több edzőmérkőzést is vívtak. A viharsarki gárda kerete is bővült a közelmúltban, ugyanis visszatért az együttesbe Szögi Tímea, aki korábban hosszú évekig játszott lila-fehérben.

– Nagyon sok futós, kondícionális edzésünk volt, ez jót tett a csapatnak. Emellett persze a pihenő is megtette a kellő hatását, és most újult erővel vágunk neki a szezonnak – mondta Szögi Tímea.

A tabellán sereghajtó pozícióban álló békéscsabai együttes továbbra is első pontjaiért harcol majd, míg a hajdúságiak 6 egységgel a 10. helyet foglalják el a bajnokságban.

A két csapat rangadói szinte mindig izgalmas csatát hoznak, a csapatkapitány Walfisch Mercédesz pedig bízik abban, hogy ezúttal idegenben is tudnak meglepetést okozni.

– Úgy gondolom, hogy egyre jobb a védekezésünk, ez megmutatkozott az Érd elleni felkészülési mérkőzésen is, ahol 3 góllal kaptunk ki. Úgy látom, hogy a védőfalunk kezd összeállni, ami a legfontosabb egy mérkőzésen. Kemény védekezésre lesz szükség Debrecenben is, és abból szeretnénk gyors és könnyű gólokat lőni – fogalmazott Walfisch Mercédesz.

A mérkőzés szombat este 20:00 órakor kezdődik majd a debreceni Hódos Imre Sportcsarnokban.