Online fogadás | TippmixPRO

Szombaton Dunaújvárosban vizitál lila-fehér csapatunk

Háromhetes szünetet követően folytatódnak a küzdelmek a K&H Női Kézilabda Ligában, ahol már a tizenkilencedik fordulót rendezik meg a hétvégén.

Dunaújvárosi KKA – Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

A tétmeccs-mentes időszakban a válogatott volt ismét fókuszban, akik a hétvégén Debrecenben harcolták ki az olimpiai részvételt. Azonban a klubcsapatok sem tétlenkedtek ezalatt, így lila-fehér együttesünk is egy Debrecen elleni felkészülési mérkőzéssel hangolódott a szombati dunaújvárosi összecsapásra, és persze az utolsó bajnoki etapra. Ami igencsak erőltetett menet lesz, lévén bő egy hónap alatt összesen nyolc találkozót kell lejátszania lányainknak, köztük olyan sorsdöntő összecsapásokat is, mint a NEKA vagy a Kisvárda elleni mérkőzések. A Lokival egyébként nem csak a felkészülés során, de a legutolsó bajnoki találkozón is megütköztünk, igaz akkor is csak részben tudtuk felvenni a BL-nyolcaddöntős csapat ritmusát, amit a 25-32-es végeredmény is tükröz. Ennél azonban sokkal fájóbb vereség volt, az előtte elszenvedett Vasas elleni zakó, amivel így mindössze csak kettő pontot tudhat eddig magáénak a tavaszi szezonban a Rác-csapat. Ez jelenleg viszont csak a tizenharmadik helyet jelenti a számunkra, így a mostani dunaújvárosi túra és a jövő heti NEKA elleni derbi legfontosabb célkitűzése nem is lehet más, minthogy növeljük a jelenlegi kilenc pontunkat és ezáltal elmozduljunk a kiesési zónából.

Egyébként szombati ellenfelünk számára sem túl sima eddig ez a szezon, hiszen már ők is belefutottak jó néhány komolyabb vereségbe, mint például a NEKA elleni ötgólos zakó, vagy a Vác elleni tizennégy, és az MTK elleni tizenegy gólos vereség. Ennek hatására a téli szünetben át is estek egy edzőváltáson, ugyanis Rapatyi Tamást, Paic Róbert váltotta a kispadon. Azonban nagyon markánsan nem tudtak elmozdulni a veszélyes zónából, pláne, hogy hazai pályán ők sem bírtak az újonc Vasassal, bár a legutolsó egyaránt otthoni környezetben lejátszott négy találkozójukból hármat azért be tudtak húzni. Legutóbb épp legfőbb riválisunkat a balatonbogláriakat verték rendkívül magabiztosan 32-20 arányban, ahol ezúttal is az a Szalai Babett vitte a prímet, aki a mérkőzésen termelt hét góljával már összesen 73 találatnál jár a bajnokságban, amivel jelenleg csapata legeredményesebb játékosa címét is birtokolja. Az eddig megszerzett tizenhat pontjuk lévén elfoglalt hetedik helyükkel, azért ők már nyugodtabban nézegethetnek hátra.

A felek legutóbb 2022 szeptemberében, az előző kiírás legelső fordulójában csaptak össze Dunaújvárosban, ami akkor a hazaiak 30-26-os sikerével ért véget. Azonban lányaink erre vissza tudtak vágni, és a tavaly februári békéscsabai mérkőzésen 31-27-re legyőzték az Újvárosiakat. Az idei bajnokságban viszont az első randevújuk ismét Kohász sikerrel zárult, hiszen a Viharsarokban, vendégként tudtak nyerni 29-26 arányban. Reméljük a tavalyi trend megismétli magát, és a tavaszi visszavágón ismét lila-fehér sikernek örülhetünk.

A szombati összecsapás 17:00 órától a Dunaújvárosi Sportcsarnokban kezdődik majd Fekete Tamás – Hajdu Tamás bírópáros sípszavára.

Dömény Dezső