Online fogadás | TippmixPRO

Szombaton is fontos pontokért indulnak harcba lányaink

Interjú Andróczki Flórával

Szombaton Komáromban játssza következő mérkőzését lila-fehér kézilabda együttesünk, mely továbbra is három pont előnnyel vezeti a bajnokságot a sarkunkban loholó NEKA csapata előtt. Ráadásul egy kis hullámvölgyet követően a legutóbbi fordulóban ismét egy nagyon magabiztos, erőtől duzzadó Békéscsabát láthatott a csabai publikum, melyben a 15 gólos sikerből több játékosunk is kiváló teljesítménnyel vette ki a részét. Ilyen volt együttesünk jobbszélsője Andróczki Flóra is, aki hosszú idő után tudott ismét gólokkal és jó játékkal előrukkolni.

Andróczki Flóra

– Szinte gálaelőadás lett a Pénzügyőr elleni találkozótokból, ráadásul homlokegyenest más arcát mutatta a csapat mint egy héttel korábban…

– Ahogy azt már a Kozármisleny meccs után is megfogalmaztuk, az egy baki volt, egy olyan botlás ami sajnos benne van a pakliban, hiszen van olyan amikor egy csapatnak minden bejön, és van amikor meg szinte semmi, hát nálunk pont ez történt, míg ezzel szemben a Misleny remek napot fogott ki. Annyi hatása mindenképpen volt ennek a Pénzügyőr találkozóra, hogy a felkészülés során még keményebben vettettük bele magunkat a munkába, már csak azért is, hogy ilyen még véletlenül se fordulhasson elő még egyszer. De azt nem gondolom, hogy ettől táltosodtunk volna meg, hiszen az év során legtöbbször ezt a győztes arcunkat mutattuk. Inkább a masszív védekezésünkben és a kitűnő kapusteljesítményünkben látom a győzelmünk kulcsát, ezzel sikerült ugyanis már az elejétől elbizonytalanítanunk ellenfelünket, és miután szépen lassan a támadójátékunkat is felépítettük a védekezésünk szintjére, már tényleg egy jutalomjáték kerekedett az összecsapásból.

– Te is szép gólokat szerezve, már jóval több időt töltöttél a pályán mint korábban, ez azt jelenti, hogy most már minden probléma a múlté?

– Nagyon bízom benne, hogy igen. Sajnos ebben a szezonban  elég sok megpróbáltatás ért, ez így volt már ősszel is, és amikor pedig már kezdtem ismét egyenesbe kerülni, akkor januárban elkaptam a COVID-ot. Ami pechemre nem múlt el nyomtalanul, ugyanis nem sokkal később Poszt-COVID tünetek is jelentkeztek nálam. Nyilván próbáltam közben tovább folytatni a munkát annak érdekében, hogy ne essek ki túlságosan az edzésekből, viszont mivel ez az egész tünetegyüttes azért nagyon komolyan megviselte és legyengítette a szervezetemet, így ennek tetejében még egy kisebb deréksérülést is sikerült összeszednem. Úgyhogy mondanom sem kell mekkora megkönnyebbülés volt a hat hét megpróbáltatást követően a SZISE elleni hazai mérkőzésünkön pályára lépni, és végre már nem csak bemelegíteni és a kispadról nézni a többieket, hanem beszállni és tevőlegesen is hozzátenni a csapatjátékhoz. De az az igazság, hogy valójában csak most a Pénzügyőr ellen éreztem először 100%-os állapotban magam, és szerencsére ezt gólok tekintetében is sikerült bizonyítanom.

– A folytatásban viszont ismét egy hosszú túra vár rátok, méghozzá egy hazai közegben kifejezetten erős ellenféllel szemben…

– Sőt, még azt is tegyük hozzá, hogy egy meglehetősen egyedi stílust képviselő, elképesztő rutint felvonultató csapattal szemben. Amúgy pont azon gondolkodtam mikor a felkészülés alatt néztem az ellenfelünk mérkőzéseiről készült videókat, hogy több olyan játékossal is farkasszemet fogok majd nézni, akiket anno gyermekként a tv-ben néztem egy-egy Bajnokok Ligája találkozó alkalmával, és szinte még inspirációt is merítettem belőlük. Talán ez is tökéletesen jellemzi a Komárom igazi erejét, hiszen tényleg számos olyan klasszisuk van akik bármikor képesek valami extrát előhúzni a kalapból. Ezt viszont nekünk a fiatalos, gyors játékunkkal kell kompenzálnunk, ami szerintem ily módon még jobban felértékelődhet ellenük.

– Akkor a recept adott, csak le kell másolni a legutóbbi találkozótokat?

– Valójában, igen. Hasonlóan ahhoz, ezt az összecsapást is hátul nyerhetjük meg. Védekezésben kell stabilnak lennünk, itt főleg a szélsőjáték kikapcsolása lehet lényeges, mert ott valóban roppant erősek. Nekünk viszont csapatként kell dominálnunk, és a rohanós játékunkkal fárasztani ellenfelünket. Ugyanakkor egyértelműen nehezebb mérkőzésre számítok mint amilyen a legutóbbi volt, főleg úgy, hogy idegenben játszunk, de ha végig a saját játékunkra  koncentrálunk, nem hagyjuk magunkat kizökkenteni, és kellően ráerőltetjük a hazaiakra a mi lendületes stílusunkat, akkor azt hiszem nem lesz kétséges melyik csapat szerzi meg szombat este a két bajnoki pontot. 

Dömény Dezső