Online fogadás | TippmixPRO

Szombaton Kelet-magyarországi derbi a Városi Sportcsarnokban

Nincs megállás lila-fehér lányaink számára a bajnoki küzdelmek sorában, hiszen még szinte játékosaink lábában van a szerdai Érd elleni küzdelem minden fáradsága, mégis szombaton már egy újabb feladatra kell koncentrálnia Vida Gergő tanítványainak.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE - DVSC Schaeffler

Méghozzá a szezon egyik legjobban várt összecsapására, az ősi rivális Debrecen elleni ütközetre. A szurkolók körében is hatalmas presztízzsel bíró találkozó, sajnos a járványhelyzet miatt ugyan úgy zárt kapuk mögött kerül megrendezésre mint az elmúlt időszak összes eddigi mérkőzése. Úgyhogy a derbik sava-borsát adó szurkolás ezúttal sem fogja bejárni a Városi Sportcsarnok falait, de attól még reméljük, hogy a küzdőtéren a derbihez méltó csatát láthat az, aki online követi majd az összecsapást. És ha csapatunk elmúlt mérkőzéseit helyezzük górcső alá, akkor ebben abszolút bizakodhatunk is, hiszen február végén begyűjtötték első pontjaikat a Boglár Akadémia elleni, majd a Szombathely együttesét két vállra fektetve az első győzelmét is megszerezte a pontvadászatban lila-fehér hölgykoszorúnk. És bizony hétközben Érden sem járt messze a pontszerzéstől, sőt még a győzelemtől sem az Előre. A remek kezdést követően szinte parádés első játékrészt produkáltak lányaink, akik szinte végig vezetve folyamatosan elléptek ellenfelüktől, és a szünetre ki is alakították az addigi legnagyobb különbséget, ami 16-11-es vezetés eredményezett. A második játékrészben azonban már nem tudták a lilák megismételni azt a minőségi védekezést mint az elsőben, így a hazaiak alig több mint nyolc perc után kiegyenlítettek, majd nem sokkal később a vezetést is átvették. Innentől pedig már nem is engedték ki azt a kezükből, és még ha ezt követően többször vissza is kapaszkodott csapatunk egy gólra, a lefújás pillanatában a 33-30-as végeredménynek köszönhetően mégis a hazai szerezték meg a két bajnoki pontot. Ami aktuális ellenfelünket illeti, a tabellán jelenleg 19 ponttal a hetedik helyen tanyázó Loki, vegyes eredményekkel várja a szombati Csabai összecsapást. Ugyanis az előző hónapban egymás után három pofont is kapott a hajdúsági együttes, először az Alba Fehérvártól, ráadásul hazai pályán a 31-27-es vereséget követően. Majd szintén otthoni környezetben az MTK-val sem bírtak, bár egy pontot azért otthon tudtak tartani, viszont Vácon már ez sem sikerült, 32-28-ra kapott ki a DVSC. És bár ezt követően a másik közvetlen rivális Mosonmagyaróvárt idegenben verték 28-24 arányban, ez a kudarcsorozat mégis a rutinos vezetőedző Köstner Vilmos állásába került. Így a legutóbbi fordulóban a Kisvárda ellen már a korábban Békéscsabán is megfordult egykori irányító Kudor Kitti dirigálta a Debrecen gárdáját, és hazai pályán a 25-21-es sikerrel be is zsebelték a két bajnoki pontot.

A két együttes természetesen ősszel már egyszer megmérkőzött egymással, és sajnos az akkor hazai pályán játszó Debrecent nem igazán tudták megizzasztani lila-fehér lányaink, amit a 32-24-és végeredmény is jól tükröz. Ezzel szemben a felek békéscsabai csatái azért általában kiélezetteb küzdelmeket hoznak, olyannyira, hogy 2017-ben 22-21-re, még 2019-ben 31–28 arányban térdre is tudta kényszeríteni piros-fehér riválisát az Előre. Sajnos az előző szezonban ezt a bravúrt már nem tudták megismételni a lilák, mert azon a tavaly februári összecsapáson a több meghatározó játékosát is nélkülözni kényszerülő Csaba, sima 33-25 arányú vereséget szenvedett.

Az idény második Kelet-magyarországi derbije tehát szombaton 16 órától kerül megrendezésre a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. A találkozó két játékvezetője Paska Dániel és Vastag Sámuel lesz. Szurkolóink a mérkőzést  a 7. Tv és a Behir.hu online felületén tekinthetik meg.

line