Online fogadás | TippmixPRO

Szombaton kézilabda rangadó a Városi Sportcsarnokban

Interjú Karacs Jázminnal

A sikerrel megvívott első két találkozót követően hétvégén ismételten hazai környezetben játszik női kézilabda együttesünk az EUbility Group – Békéscsabai ENKSE, ráadásul egy komoly felsőházi aspiránssal a Levendula Hotel Algyő csapatával.  Bár az eddigi bajnoki találkozók igencsak bizakodásra adhatnak okot, elbizakodottak semmi esetre sem lehetnek lányaink,  mert ezúttal az egyik legerősebb kerettel rendelkező rivális ellen kell itthon tartani a győzelemért járó két pontot. Ezt pedig csapatunk balszélsője Karacs Jázmin is megerősítette, mikor a szombati összecsapást latolgattuk. A klubunkhoz nyáron csatlakozó játékost a szakmai dolgokon kívül az eddigi benyomásairól is kérdeztem egy rövid interjú keretében.

Karacs Jázmin

– Mikor ideérkeztél említetted, hogy nem volt teljesen ismeretlen számodra a város és a közeg, azóta teljesnek mondható a beilleszkedés?

– Mondhatni igen. Jól érzem magam Békéscsabán, és mivel mind a szakmai vezetéssel mind pedig a csapattársakkal egyre inkább összekovácsolódunk, így szerintem minden téren jó úton haladunk. Ráadásul Kukely Klára személyében egy igazán jó poszttársra is leltem, akivel különösen sokat segítünk egymásnak, és tényleg nem riválisként tekintünk a másikra. Sőt, az otthonunkként szolgáló Városi Sportcsarnokot is sikerült már megfelelően belaknom, és bár a megszokott csarnokokhoz képest jóval eltérőbb a kialakítása és a hangulata, ennek ellenére én ellenfélként is mindig szerettem itt játszani, így pedig, hogy már a hazai szurkolók biztatását is élvezhetem, meg inkább.

– Gondolom azért a remek kezdés is nagyban hozzájárul a csapaton belüli jó kohézióhoz?

–  Nyilván a győzelem ebben a legfontosabb összetevő, és azért a jó kezdés mindig lendületet ad egy csapatnak. Ráadásul a Kispest elleni mérkőzés már egy fokkal komolyabb erőfelmérő volt, ezért is fontos, hogy ennyire magabiztosan hoztuk azt a találkozót. De úgy összeségében azt érzem, hogy megfelelően tudunk reagálni meccs közben is az egyes szituációkra, bízunk egymásban, és mindenki tudja a dolgát, ami nélkülözhetetlen a gördülékeny csapatmunkához. 

– Talán nem állok messze az igazságtól ha azt mondom, hogy az első három fordulóban fokozatosan jönnek számotokra az egyre erősebb ellenfelek, és így a szombati vetélytársatok ígérkezik az eddigi legnehezebb falatnak.

– Az biztos, hogy nem szabad félvárról vennünk a mérkőzést, mert kifejezetten jó összetételű gárdával találkozunk szombaton. Vannak nagyon jelentős rutinnal rendelkező kézilabdázóik, akik szinte egyedül képesek eldönteni egy összecsapást, de ugyanakkor a fiatalos lendület is megtalálható a csapatban. Elsősorban azért az egyéniségekre alapoznak, tehát nekünk is őket kell megpróbálnunk kikapcsolni, meg az átlövő-beálló kapcsolatra figyelnünk, mert ott különösen erősek. Azért az a Kispest elleni sikerükön is látszik, hogy komolyan harcban lesznek a felsőházért, szóval egészen biztosan azzal a szándékkal érkeznek hozzánk is, hogy meglepetést okozzanak.

– Akkor kemény mérkőzésre számítasz?

– Inkább úgy mondanám, hogy küzdelmesre. Nekünk elsősorban a saját játékunkra kell ezúttal is koncentrálnunk, és azt a gyors kézilabdát játszanunk amit az eddigi összecsapásainkon is mutattunk. A védekezés mint mindig most is meghatározó lesz, de nem csak a gyors lerohanások tekintetében, hanem mert ezúttal a jóval nagyobb lövő potenciállal rendelkező játékosaikra is rendkívül oda kell figyelnünk. Bízom azonban, hogy szurkolóink is népes számban kilátogatnak majd a találkozóra, és ezáltal egy jó hangulatú mérkőzésen, győzelemmel tudunk tovább menetelni azon az úton, ami a végső célunk felé vezet.