Online fogadás | TippmixPRO

Szombaton TV-s mérkőzésen lép pályára az Előre

Az újesztendő első bajnoki összecsapását játssza szombaton együttesünk a Békéscsabai ENKSE, méghozzá a fővárosban, az MTK otthonában. A négy meccs óta veretlen kék-fehérek ellen készülő csapatunk egyetlen balkezes szélsőjével Andrócki Flórával elemeztük egy kicsit az ellenfelet és a találkozó esélyeit.

Andróczki Flóra

– Mielőtt az év első összecsapásával foglalkoznánk, beszéljünk néhány szót az előző esztendő utolsó találkozójáról, a Mosonmagyaróvár elleni hazai mérkőzésről. Nagyon sokáig rendkívül jól tartottátok magatokat, bár sajnos a vége mégis sima lett…

– Olyan szempontból mindenképpen különleges összecsapás volt, hogy mindkét együttesen érződött a meccshiány, a vendégeknél három hónap kihagyás volt ezen a téren. Ez azért erőteljesen rányomta a játékra a bélyegét, ettől függetlenül azt gondolom helyenként egészen jól játszottunk, tartottuk ellenfelünket, még hátrányból is vissza tudtunk jönni. Amikor viszont már a pontszerzés lehetősége is fellebbent a szemünk előtt, akkor meginogtunk és sajnos az utolsó 6-7 percet nagyon elrontottuk. Igazából nehéz megmagyarázni, hogy ez miért történt, én úgy érzem túlságosan is akartunk és ezért sokkal több pontatlanság csúszott be a játékunkba, mint előtte. Személy szerint nagyon sajnálom, mert több is lehetett volna ebben a meccsben, de ha a pozitívumokat keressük, akkor abba kapaszkodhatunk, hogy egy erős, az élbolyban tanyázó gárdát sikerült a végjátékig megszorongatnunk. Egyértelműen látszik rajtunk most már az elvégzett munka, hogy egyre jobban összeszokunk és nagyon bízom benne, hogy az első sikerünkre sem kell már sokat várni, és akkor átszakadhat bennünk az a gát, ami most még a pontok hiányában egy pici frusztrációként bennünk van.

– Következő ellenfeletek az MTK csapata lesz, könnyebb vagy nehezebb összecsapásra számítasz, mint amilyen a Móvár elleni volt?

– Igazából minden találkozó más, ettől függetlenül én ahhoz a mosonmagyaróvári mérkőzéshez nagyon hasonló találkozót várok. A két együttesnek még a játékstílusa is hasonló, hiszen az MTK is rendkívül gyors kézilabdát játszik és keretükben tökéletesen ötvöződik a rutin és a fiatalság.  A belső hármasuk pedig kifejezetten erős, itt Pál Tamarára, Szöllősi-Zácsik Szandrára és Marincsák Nikolettre gondolok elsősorban - az Ő semlegesítésük egyértelműen kulcsfontosságú lehet a találkozón. Védekezésben is robosztus, erős játékosaik vannak, szóval nem könnyű a falukat átjátszani, de a mi jól cselező, gyorslábú belső embereinknek azért lehet keresnivalója.

– Miben kell akkor különösen javulnotok szombatra?

– A védekezést kell még jobban összeraknunk, mint legutóbb – a nehéztüzéreiket megállítani és a visszarendeződést megoldani. Ebben amúgy is vannak sajnos hiányosságaink, de egy ennyire gyorsan induló ellenféllel szemben csak abban az esetben lehet esélyünk, ha csökkentjük a technikai hibákat és megfelelően visszazárunk. Szóval nem szabad kapkodnunk, megfontolt és okos játékot kell játszanunk, az esélyek ellenére is győztes mentalitással kell pályára futnunk. Én mindéképpen szoros mérkőzésre számítok sőt, szerintem ha jól játszunk akár még meglepetésre is képesek lehetünk.

Az mindenképpen jó hír a lila-fehérek háza táján, hogy Szabó Pannára és Tamara Radojevicre is számíthat most már Vida Gergő vezetőedző, tehát Bottó Rózsa kivételével mindenki játékra jelentkezik szombaton. A találkozót az MTK Népfürdő úti otthonában 17 óra 15 perctől rendezik és az M4 Sport+ élőben közvetíti.