Online fogadás | TippmixPRO

Szombaton újabb rangadó vár lányainkra

Futószalagon követik egymást a mérkőzések a női kézilabda NBI-ben, így csapatunk is a sikeres székesfehérvári kirándulása után már egy újabb fontos rangadóra készül, ugyanis szombaton a Vasas gárdája teszi tiszteletét a Városi Sportcsarnokban.

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

Az angyalföldiek legutóbb a 2021/22-es idényben jártak az első osztályban, igaz akkor csak az utolsó helyet sikerült megcsípniük, amivel kiestek az élvonalból. Ennélfogva az előző szezont a másodosztályban töltötték, amit végül nagy csatában megnyertek, így azonnal vissza is jutottak az élvonalba. Eközben azért jócskán változott a csapat, amit jól mutat az is, hogy a két évvel ezelőtti együttesükből mára mindössze hét játékos maradt csak hírmondónak, az előző szezon NB1/B-s bajnokcsapatának pedig nagyjából fele maradt erre a szezonra a klub kötelékében. Ennek megfelelően kilenc új kézilabdázó érkezett a Fáy utcába, az irányító Boldizsár Bianka az Alba Fehérvártól, a jobbátlövő Ferenczy Diána a Nekából, a balszélső Fodor Neszta a Kohászból, a beállós Sirián Szederke a Siófok csapatából, az irányító Juhász Fanni szintén Siófokról, Horváth Dóra az Érdből, a jobbszélső Mihály Petra pedig Mosonmagyaróvárról. Illetve két egykori békéscsabai játékos is nyártól már Vasas színekben szerepel, a kapus Balog Judit aki Szombathelyről érkezett hozzájuk és Vámosi Panna aki pedig lila-fehér csapatunkból csatlakozott a piros-kékekhez. De a vezetőedzői poszton is változtattak a fővárosiak és a négy idényen keresztül tevékenykedő Penszki Gergelyt, az egykoron a Győrt BL-döntőig vezető Konkoly Csaba váltotta. A bemutatkozás pedig kiválóra sikerült, hiszen otthon 27-23 arányban legyőzték a NEKA együttesét, amivel bezsebelték azt a két pontjukat, amivel jelenleg a bajnokság kilencedik pozíciójában tanyáznak. Ugyanis a folytatásban Debrecenben 31-23-ra kikaptak, és bár legutóbb hazai pályán a Kohász ellen a szünetben még vezettek két találattal, a második játékrészben viszont csak kilenc gólig jutottak az angyalföldiek, amivel már nem tudták felvenni a versenyt az Újvárossal, akik végül 32-26-ra megnyerték a találkozót.

Lila-fehér csapatunk ezzel szemben remek játékkal, végig vezetve dominált Székesfehérváron és már az első félidő hajrájára kialakította a félidei négygólos vezetést. A különbség pedig a fordulás után sem csökkent a felek között háromnál kevesebbre, sőt a negyvenegyedik percben már 24-18-as csabai vezetést mutatott az eredményjelző, amiből a legvégére négyet őriztek meg lányaink, akik 35-31 arányban diadalmaskodtak az Alba otthonában. Ezzel immáron második találkozójukat nyerték meg zsinórban Székesfehérváron, aminek a súlyát az érzékelteti a legjobban, hogy ezelőtt eddig ez a bravúr csak egyszer sikerült a liláknak a két csapat közös történelmében, még anno 28 éve, a 93/94 és a 94/95-ös szezonban egymás után.

Reméljük együttesünk szombaton a Vasas ellen is hasonló teljesítményre lesz képes, akik legutóbb még 2018 áprilisában jártak a Viharsarokban, akkor lányaink egy sima 32-24-es győzelemmel tartották otthon a pontokat. Azt hiszem egy ilyen sikerrel kiegyezne csapatunk a szombati összecsapáson is, mely 18:00 órától a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban kerül megrendezésre, a Sándor György, Szabó Balázs bírópáros ténykedése mellett.

Dömény Dezső

line