Online fogadás | TippmixPRO

Szombaton, Vácon vendégeskednek a csabai lányok

Interjú Kovács Anettel

20180406_kovacs_anett

Újabb fordulót rendeznek a hétvégén a K&H Női Kézilabda Ligában, és ezúttal csapatunk, az EUbility Group–Békéscsabai Előre NKSE idegenben lép pályára, a lila-fehérek a Vác otthonában vendégszerepelnek. Nem ígérkezik azonban könnyűnek a csabai hölgykoszorú számára a Dunakanyarbeli kirándulás, hiszen a Pest megyei klub még harcban áll a nemzetközi kupaindulást jelentő helyek egyikéért, és 22 megszerzett pontjával jelenleg is a hatodik pozíciót foglalja el a bajnoki tabellán. Emellett meglehetősen jó formában vannak a Váciak, amit jól mutat, hogy a legutóbbi négy mérkőzésükön nem találtak legyőzőre. Többek között a Debrecen és a Fehérvár együtteseit is két vállra fektették, ráadásul hét, illetve nyolcgólos különbséggel nyertek a piros-kékek. A legutóbbi összecsapásukat pedig Budaörsön játszották, ahonnan szintén nagyon magabiztos, 34:28 arányú győzelemmel térhettek haza. Viszont a lila-fehérek is túl vannak egy szintén kiemelten fontos részsikeren, ugyanis az elmúlt fordulóban a nagy rivális Kecskemét csapatát sikerült öt góllal felülmúlni, és a csabaiak ezzel elmozdultak az utolsó helyről. Erről és a hétvégi összecsapásról kérdezetem a lilák jobbszélsőjét, Kovács Anettet, aki hat góljával komoly részt vállalt a Kecskemét legyőzéséből.

– Mekkora lökést jelent Nektek a Kecskemét elleni győzelem?

– Nagyon örültünk neki, hogy sikerrel tudtuk venni ezt az igen fontos akadályt, és ez a győzelem valóban sokat jelent a bennmaradásért folyó harc tekintetében. Ettől függetlenül azonban még nagyon kemény munka áll előttünk, hiszen számunkra most jönnek csak azok az összecsapások, amelyeken be kell gyűjtenünk a jövő évi NB I-es tagsághoz szükséges pontokat. Nyilván, ez a győzelem lélektanilag is rengeteget számít, mert mégiscsak elmozdultunk az utolsó helyről, és egy közvetlen riválissal szemben csökkentettünk a ponthátrányból.

– Az elmúlt időszakban és a legutóbbi mérkőzésen is eredményesen és jól játszottál, ez azt jelenti, hogy teljesen visszanyerted korábbi formádat?

– Azt gondolom, hogy igen. Meglehetősen nehéz volt a térdsérülésem után, egy ilyen hosszú kihagyást követően visszatérni a pályára, mert nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is újra fel kellet építenem magam. Sőt, talán a lélektani része volt a legnehezebb, ebben valóban csak az elmúlt időszakra tudtam igazán visszaerősödni. Nyilván nem könnyű ilyenkor visszazökkenni a játékba, és felvenni az egyre gyorsabb kézilabda ritmusát, de úgy érzem, most már sikerült és önbizalom terén is egyre jobban állok.

– Szombaton újabb összecsapás vár Rátok, milyen célokkal utaztok a Dunakanyarba?

– A minimális célunk mindenképpen a helytállás, de remélem, azért egy szoros találkozót tudunk vívni a Váccal. Tisztában vagyunk azzal, hogy ellenfelünk jó formában van, és noha sok fiatalból álló közösség, azért több nagyon rutinos játékos is megtalálható a keretükben, akik fazont szabnak a játékuknak. Rájuk különösen oda kell figyelni, főként a kapusukra, aki szintén sok csatát megélt brazil válogatott hálóőr, tehát vele szemben a megfelelő helyzetkihasználás és a ziccerek értékesítése különösen fontos lesz. Továbbá rendkívül gyors csapat a Vác, akik nagyon szívesen operálnak lerohanásokkal, így a megfelelő visszarendeződésre még a szokásosnál is nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk szombaton, ugyanis az őszi, békéscsabai mérkőzésünkön is meglehetősen sokszor voltak ebből eredményesek.

– Gondolom, akkor a visszarendeződés és a gyors előre játék a héten különösen terítéken volt a gyakorlásoknál?

– Igen, gyakoroljuk ezeket folyamatosan, mert ebben tényleg van még hova fejlődni az együttesünknek. Az pedig, hogy a Vác gyors ritmusát mi is felvegyük, elengedhetetlen lesz a szoros mérkőzéshez. Ezzel szemben viszont a felállt fal ellen már sokkal türelmesebb játékra lesz szükség, nem szabad kapkodnunk, és főleg eladott labdákkal segíteni ellenfelünket, hiszen azt egyből megbüntetik. Emellett a minél jobb helyzetkihasználásunkra kell még nagy hangsúlyt fektetni, mert idegenben ezen a téren sem teljesítettünk jól eddig.

A Vác vezetőedzője Szilágyi Zoltán bizakodóan, de azért némi óvatossággal nyilatkozott az esélyekről a találkozó előtt: – Először is mindenkit óva intenék attól, hogy lebecsülje a Békéscsabát. Ugyan az utolsó előtti helyen várják a szombati összecsapást, de ahogy haladunk előre a bajnokságban, egyre jobb formában játszanak. Valamint a csapat gerincét is jó játékosok alkotják, és mint a legutóbbi hazai győzelmük is mutatja, meglehetősen jó passzban vannak. A mi taktikánk viszont ugyanaz, mint az elmúlt mérkőzéseken, azaz már a találkozó elejétől ráerőltetni akaratunkat az ellenfelünkre, és kemény, határozott védekezésből a lerohanásokra építve próbáljunk már az első 10-15 percben előnyt szerezni. Ezt pedig megpróbáljuk még egy jó támadójátékkal és jó helyzetkihasználással megfejelni. Amennyiben ezeket megvalósítjuk, akkor bízom benne, hogy magabiztosan itthon tudjuk tartani a bajnoki pontokat.

A két együttes őszi mérkőzése nagyon sima váci sikert hozott, hiszen a Pest megyeiek 33:22-re győztek a Viharsarokban. A visszavágó tehát szombaton, a Váci Városi Sportcsarnokban 18 órai kezdettel kerül megrendezésre, a két sípmester Paska Dániel és Vastag Sámuel lesz.