Online fogadás | TippmixPRO

Szomszédvárak csatája következik

Interjú Papp Bálinttal

Megyei rangadóval folytatódik lila-fehér csapatunk számára az NB1/B Keleti pontvadászata, ugyanis szombat délután a három tétmeccs óta veretlen Orosháza együttese teszi tiszteletét Békéscsabán. Csapatunk vezetőedzőjével Papp Bálinttal beszélgettem a találkozó apropóján.

Papp Bálint

– Legutóbb még a bajnokság kezdete előtt beszélgettünk ezen a fórumon, azóta túl vagytok három fordulón, hogy érzed mennyire formálódott arra az arculatra a gárda, amit a felkészülés kezdetekor megálmodtál?

– Alakul abban az irányban, azt mondhatom. De tagadhatatlan, hogy a bajnokság közvetlen kezdete előtt két meghatározó játékost elveszíteni egyáltalán nem könnyíti meg a munkánkat. Úgyis fogalmazhatok, hogy nehéz helyzetbe hozott minket, sokkal inkább beszűkültek a lehetőségeink, hiszen olyan kézilabdázókról van szó, akiket nem lehet egyik pillanatról a másikra pótolni. Nyilván ebben a szituációban fontos volt Szögi Timi visszatérése, aki abszolút pozitív benyomást tett eddig rám, nagyon igyekszik és látszik ahogy folyamatosan egyre jobb formába kerül, de azért az is látható még rajta, hogy kimaradt az a felkészülési munka, amit a többiekkel elvégeztünk. Valamint egy fiatal tehetséget Baráth Bertát is felhoztuk a felnőtt csapatba, szóval próbáljuk azért pótolni a kiesőket. De a kulcs itt az lesz, hogy a fiatalok mennyire tudnak megérni arra a szerepkörre, amit nekünk itt a másodosztályban be kell töltenünk, valamint mennyire tudnak megbirkózni azzal a teherrel, amit a győzelmi kényszer adta elvárás rátesz a játékosokra. Természetesen azon dolgozunk, hogy ez sikerüljön és a végső célt, ami a szemünk előtt lebeg elérjük.        

– Gondolom azért az elmúlt három meccsen sok olyan eleme is volt a játékotoknak, amivel elégedett voltál?

– Persze, leginkább a küzdőszellem ilyen, azzal maximálisan elégedett voltam. Legutóbb az Algyő ellen is fontos volt, hogy helyén volt a szívünk. Valamint a védekezés és a kapusteljesítmény, amiben úgy érzem előre léptünk, viszont erre továbbra is fókuszálnunk kell, mert csak ez alapozza meg azt a gyors játékot, amit szeretnék látni a pályán.

– Egy kifejezetten nehéz összecsapáson vagytok túl, de könnyen lehet, hogy a soron következő feladat sem lesz könnyebb…

– Nem bizony és az sem véletlen, hogy az Algyő és az Eger "személyében" már két nagy skalpot is begyűjtött aktuális ellenfelünk. Jó formában vannak, úgyhogy nekünk is teljes koncentrációval kell belemennünk a találkozóba, és még véletlenül sem szabad az egy hónappal ezelőtti edzőmeccs számunkra sima győzelmet hozott eredményéből kiindulni. Szervezett csapat, akik tudatos kézilabdát játszanak és látszik rajtuk, hogy csapatszinten megfelelően fel vannak építve. Igazából már az előző szezonban bontogatták szárnyaikat és főként tavasszal kifejezetten szép eredményeket is produkáltak. Mivel gyakorlatilag a keretük nyáron sem nagyon változott, egyértelműen meghatározó csapatnak számítanak itt Keleten. A fő erősségük pont ebben van, hogy csapatszinten képesek komplett játékot játszani. Persze azért vannak kiemelkedő játékosaik is, akikre azért különösen figyelnünk kell, például a középső pozíciókban, ahol több gólerős kézilabdázójuk is van és kapusposzton is meglehetősen stabilak voltak ez elmúlt időszakban.       

– Mit vársz a saját csapatodtól szombaton?

Magabiztos kézilabdát, hogy az első pillanattól mi domináljunk és a mi akaratunk érvényesüljön. Gyors játékot, aminek az alapja, hogy feszesen és határozottan védekezzünk, jó kapusteljesítménnyel megtámogatva. Valamint szeretném, ha a helyzetkihasználásban is javulnánk, mert komoly hiányérzetem volt ebben a legutóbbi összecsapáson, illetve pontosabb játékot is várnék, a technikai hibák számának minimalizálásával. És persze győzelmet, ez azt hiszem nem is lehet kérdés.

Dömény Dezső