Online fogadás | TippmixPRO

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE – Moyra-Budaörs Handball

EUbility Group-Békéscsabai NKSEspacerMoyra Budaörs Handball

NB I női felnőtt 2023/2024. 13. forduló

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE – Moyra-Budaörs Handball

22-25 (10-11)

Időpont: 2024. január 27. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Altmár Kristóf, Horváth Márton

Versenybírók: Szegedi Zsolt, Szabó Imre

Békéscsaba: Aranyi Vivien (1), Szondi Zsófia (4), Bencsik-Giricz Laura Gerda (0), Pásztor Bettina (0), Horváth Gréta (2), Gyimesi Kitti (4), Jovicevic Tamara (0), Mayer Szabina (3), Kukely Klára (0), Termány Rita (0), Török Fanni (2), Szabó Dóra (0), Román Dorina (3), Csáki Lilla (0), Borbély Márta (3), Bencsik Bojána (0).
Vezetőedző: Rácz Sándor

Budaörs: Szabó-Májer Krisztina (1), Szövérdffy-Szabadfi Ágnes (0), Szekercés Luca (3), Gergely-Zsigmond Vivien (0), Uhrin Lili (4), Debreczeni-Klivinyi Kinga (2), Schneider Éva (0), Vártok Tamara (5), Mistina Kitty (0), Szabó Anna (7), Pálos-Bognár Barbara (3), Hudák Anette Emma (0), Mlinkó Zsófia (0), Tóth Melinda (0), Gorilska Liliia (0), Vártok Ramona (0).
Vezetőedző: Buday Dániel

sargalap Sárga lap: Horváth Gréta (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Szondi Zsófia (2. perc), Gyimesi Kitti (2. perc), Kukely Klára (2. perc), Bencsik Bojána (4. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Román Dorina (0/1), Borbély Márta (3/3), Szekercés Luca (2/2).

line

A békéscsabai Mayer Szabina indította a gólok sorát, amire Szabó Anna válaszolt másfél perccel később, majd szintén ő talált be ismét és ezzel csapata átvette a vezetést. Marija Lanistanin helyére Rác Sándor vezetőedző azt az Aranyi Vivient „találta ki”, aki eddig a szélső posztján osztozott Horváth Grétával. Az apró termetű, de nagyon fürge játékos gyorsan be is talált, egyenlővé téve az állást. Fej-fej mellett haladtak ezután a csapatok, a vendégeknek a 13. percben sikerült először két góllal ellépniük. A tét rányomta a bélyegét a mérkőzésre, mert mindkét oldalon csapkodó, ideges volt a játék. A félidő felénél a csabaiak – miközben Rác Sándor a 18. percben időt kért – produkáltak egy remek 3–0-ás szériát és fordítottak az álláson. Ezután viszont a Budaörs percei következtek, egymás után négyszer is bevették Pásztor Bettina kapuját (itt is egy jó érzékkel kikért időkérés szakította meg a játékot), kialakítva javukra az addigi legnagyobb, három gólos különbséget. A lila-fehérek rengeteg labdát eladtak, ellőttek, szerencséjükre azonban sokkal jobban a Pest vármegyeiek sem jeleskedtek. A viharsarki csapat küzdőszellemére semmi panasz nem lehetett. Az igyekezet két gólban is megmutatkozott, s csak azért nem döntetlennel ért véget a játékrész, mert Bencsik Bojána találata már a dudaszó után született.

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE - Moyra-Budaörs Handball 22-25 (10-11)

Mintha öltözőben maradtak volna az Előre NKSE játékosai, mert a budaörsiek hatvan másodperc leforgása alatt háromszor is kifogtak Pásztor Bettinán és az addigi legnagyobb különbségű négy gólos vezetésre tettek szert - Rác Sándor azonnal időt kért. Szavainak nem igen volt foganatja, mert tanítványai ugyanúgy folytatták, ahogy a második félidőt elkezdték. Román Dorina kétszer is rontott, a csapat pedig három perc alatt kezdte lerombolni azt, amit egy félidőn át kemény melóval felépített. A balszélső Szondi Zsófia két gólt érő lövésével ébresztette fel a reményt, hogy még messze nem kell temetni együttesét. A sorozatos kiállítások (Bencsik Bojána második kétpercesével csapata már az 5. kisbüntetésénél tartott) azonban visszafogták a lilákat. Öt percre „kimerevedett” az eredményjelző, a látogatók 8, a hazaiak 6 percig voltak gólképtelenek. Ezt követően aztán újra beindultak a csapatok, de a különbség sokáig nem nagyon változott, a csabaiak két gólnál közelebb nem tudtak felzárkózni. A villámgyors szélső, Szondi Zsófia találata azonban még inkább nyílttá tette az ütközetet, a 45. percben 17–16-os vezetésénél időt is kért Buday Dániel. Miközben Pásztor Bettina megfogta Uhrin Lili lövését, az ellenakcióból Gyimesi Kitti bombagólja már egyenlítést ért! A budaörsiek két góllal ismét elhúztak, de előbb Román Dorina, majd ismét Gyimesi villant. Egy hármas vendégsorozat következett, s már kezdett elúszni a hajó. A hazaiak trénere egy időkéréssel még megpróbált erőt önteni a lányaiba. Borbély két hetest is értékesített, de a hetedik gólját szerző Szabó Anna, majd Uhrin Lili lelohasztotta a csabaiak kedélyét, akik a hajrában ziccereket hibáztak, így a budaörsiek edzője az utolsó másodpercekben már úgy kérhetett időt, hogy csapata már biztosan elviszi mindkét bajnoki pontot.

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix