Online fogadás | TippmixPRO

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE – MTK Budapest

EUbility Group-Békéscsabai NKSEspacerMTK Budapest

NB I női felnőtt 2023/2024. 9. forduló

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE – MTK Budapest

25-25 (12-10)

Időpont: 2023. november 18. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Horváth Péter, Marton Balázs

Versenybírók: Szegedi Zsolt, Szabó Imre

Békéscsaba: Aranyi Vivien (0), Szondi Zsófia (5), Pásztor Bettina (0), Horváth Gréta (3), Gyimesi Kitti (3), Jovicevic Tamara (0), Mayer Szabina (2), Kukely Klára (0), Termány Rita (0), Török Fanni (3), Szabó Dóra (0), Román Dorina (3), Csáki Lilla (0), Sándor Réka (0), Lanistanin Marija (5), Bencsik Bojána (1).
Vezetőedző: Rácz Sándor

MTK: Szőke Szonja (0), Poczetnyik Luca Laura (5), Andróczki Flóra (1), Kekézovity Anna Grigorjevna (2), Pelczéder Orsolya (4), Fekete Bozsana (2), Kobela Tamara (0), Mészáros-Mihálffy Adrienn (1), Koronczai Petra (4), Farkas Johanna (1), Papp Dorka (1), Mazák-Németh Csilla (0), Dakos Noémi (0),Győri Barbara Viktória (0), Török Lilly Letícia (0), Szabó Nina (4).
Vezetőedző: Vágó Attila

sargalap Sárga lap: Gyimesi Kitti (1), Bencsik Bojána (1), Szabó Nina (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Horváth Gréta (2. perc), Mayer Szabina (2. perc), Lanistanin Marija (2. perc), Andróczki Flóra (2. perc), Mészáros-Mihálffy Adrienn (2. perc), Mazák-Németh Csilla (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Laninstanin Marija (3/3), Koronczai Petra (1/1), Farkas Johanna (0/1).

line

Álomszerű rajtot vett a Békéscsaba, amely hat perc elteltével már három góllal terhelte meg Győri Barbara kapuját, úgy, hogy Pásztor Bettináé érintetlen maradt. Azonnal időt kért a nem is olyan régen még Orosházán edzősködő Vágó Attila. A különbség azonban csak nőtt, de a hazai öröm csak időleges volt, mert a félidő közepén a fővárosiak produkáltak egy hármas rohamot és a 15. percben Rác Sándor folyamodott az időkérés eszközéhez. Beragadt a Békéscsaba, Szondi Zsófia lövései most már nem befelé, hanem kifelé pattantak a kapufáról. Már csak egy gólra volt vendéglátójától az MTK, amikor Gyimesi Kitti végre megtörte a hat percre nyúló hazai gólcsendet. A látogatók azonban változatlan lelkesedéssel hajtottak és Koronczai Petra harmadik találata már egyenlítést jelentette. A fordulat azonban nem következett be, mert feljavult a lila-fehérek támadójátéka és a hajrára a kis hibaszázalékkal játszó Horváth Gréta találataival sikerült háromgólos előnyt összehozni. A vendég kék-fehérek csaknem 10 percig képtelenek voltak betalálni, amiben nagy szerepet vállalt a csabaiak kapusa, Pásztor Bettina, aki ebben az időszakban négy remek védést is bemutatott. Az összképen némileg rontott, hogy az utolsó másodpercekben szépített az MTK.

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE - MTK Budapest 25-25 (12-10)

A második félidőt remekül kezdte a Csaba, jól is mutatott a négygólos differencia, de nem egészen két perc alatt felére apadt az előny., Rác Sándor nem is teketóriázott sokat, a 35. percben rögvest magához parancsolta a játékosait. A lilák továbbra is nagyon idegesen, kapkodva játszottak, a vendégek pedig lefaragták a hátrányukat. Felváltva estek a gólok ezután, nagy rohanást láttunk mindkét gárdától. A 40. percben Poczetnyik Luca góljával először vezetett a mérkőzésen az MTK Budapest. Innentől jó darabig a fővárosiaknál birtokolták az előnyt, a Csaba erejéből csak az egyenlítésre futotta. Aztán a rutinos Mayer Szabina vette kézbe a karmesteri pálcát, aki villanásával fordított az álláson. A 49. percben Vágó Attila kért időt. A csabaiak szigorítottak a védekezésükön, és próbálták őrizni kétgólos előnyüket. A hazaiak edzője az 56. percben kért időt. Az akcióból másodszor eredményes Marija Lanistanin találata közelebb is vitte csapatát a várt győzelemhez, de az MTK nem adta fel, fokozatosan felzárkózott, majd Lanistanin labdavesztése után Pelczéder Orsolya elfutása után megmentette csapata számára az egyik pontot.

Vágó Attila: – Nem volt szép játék, a küzdelem dominált. Nem kezdtük jól a mérkőzést, olyan helyzetekből kaptunk gólokat, amelyekre készültünk, hiányzott a fegyelmezettség a védelmünkben. Hamar előnyre tett szert a Békéscsaba és futnunk kellett az eredmény után. A csapat erejét mutatja, hogy többször fel tudtunk állni a hátrányból. A második félidőben volt egy rövid időszak, amikor vezettünk, de nem tudtuk a magunk javára billenteni a találkozót. A végjátékba ismét hátrányba kerültünk, de egyenlítettünk, így nyertünk egy pontot.

Rác Sándor: – Igazságos a döntetlen, mindkét csapat nagyot küzdött, nagyon nyerni akart. Voltak jó periódusaink és rosszak is, utóbbi esetben mindig vissza tudott jönni az ellenfél. Mi kiadtuk a maximumot magunkból.

Az NB I-es mezőny számára a világbajnokság miatt másfél hónap múlva folytatódik a bajnokság, a csabaiak legközelebb 2023. december 30-án Vácott lépnek pályára.

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix