Online fogadás | TippmixPRO

Újra pályán a lilák

Szombaton, több mint hat hét kihagyást követően lép parkettra első osztályú bajnoki mérkőzésen lila-fehér együttesünk.

Békéscsabai ENKSE

Mert bizony október 9-én a Kisvárda elleni hazai összecsapás alkalmával játszottak utoljára tétmeccset Vida Gergő tanítványai. Azóta két alkalommal is karanténba kellett vonulnia az együttesnek, és ezzel együtt összesen tíz összecsapást elhalasztani. Az is jól mutatja a bajnokságban kialakult kaotikus helyzetet, hogy csapatunk legutóbbi október elejei találkozója óta az első osztályú pontvadászatban összesen 78 mérkőzést halasztottak el, és mindössze csak hét találkozót játszottak le. Együttesünk szombati Siófok elleni összecsapása lesz a nyolcadik ebben a sorban, amelyik nem mellesleg még a 13. fordulóból elmaradt találkozó pótlása, hiszen a most hétvégén megrendezésre váró 19. forduló teljes programját is törölték. Ennek megfelelően aktuális ellenfelünk sem lépet pályára több mint egy hónapja, ők legutóbb hazai pályán szerepeltek és diadalmaskodtak 28-22 arányban a Vác gárdájával szemben. De nem csak a járvány okozta kellemetlenségek generáltak felfordulást a Siófokiak háza táján, hiszen hiába áll kilenc találkozó alatt 12 begyűjtött ponttal jelenleg a tabella élén a Balaton parti alakulat, a Győrtől, de leginkább a Debrecentől és az MTK csapatától elszenvedett vereségek hatására a klubvezetés komoly változásokat foganatosított. Menesztette Bent Dahl vezetőedzőt, és négy játékosnak is felbontotta a szerződését, így Nerea Pena, Danick Snelder, Laura van der Heijden és Dinah Eckerle is távozott október végén a klubtól. Sőt novemberben Daniel Birkelund a Siófok addigi másodedzője is távozott. Viszont természetesen nem marad szakmai vezetés nélkül az együttes, hiszen az a Zdravko Zovko foglalta el a kispadot, aki korábban a Veszprém férfi és a Dunaújváros női csapatainál is dolgozott, legutóbb pedig Győrben volt másodedző, igaz bemutatkozni még nem tudott újdonsült munkakörében, ez szombaton, Békéscsabán történhet meg. Szerencsére lila-fehér csapatunk berkein belül az elmúlt időszakban ehhez hasonló jövés-menés nem volt, kivéve a szerb válogatott Tamara Radojevic érkezését, aki még októberben csatlakozott együttesünkhöz, és szintén szombaton mutatkozhat be lila mezben. De ráfér gárdánkra az erősítés, hiszen továbbra is pont nélkül a sereghajtó pozíciójában szerénykedik csapatunk, igaz mindösszesen csak öt találkozót játszottak le eddig a lilák, tehát meglehetősen intenzív tavaszra számíthat a csabai hölgykoszorú. Főleg, hogy a decemberi EB miatt majd ismét egy hosszabb szünet következik a csapatok életében, és legközelebb – ha a járványhelyzet is engedi – december 30-án lépnek pályára a csapatok.

Többek között ezért is örülnek a lilák, hogy ismét mérkőzést játszhatnak, ezt Vida Gergő vezetőedző is megerősítette, és ahogy fogalmazott már igencsak meccséhes állapotban van az egész csapat.

Mentálisan és fizikálisan egyaránt megviselt minket az elmúlt időszak – kezdte a tréner. Nagyon rossz érzés ez a kiszámíthatatlanság, hogy edzünk, készülünk és közben meg azt sem tudjuk, másnap tudunk-e még edzeni, vagy mérkőzést játszani. Arról meg már nem is beszélve, hogy összesen 25 napot töltöttünk karanténban és az emiatt kimaradt edzésmunkát nagyon nehéz pótolni, hiszen az otthoni tréning azért nem ugyan az, mint a közös termi edzések. Ettől függetlenül nagyon várjuk már, hogy végre pályára léphessünk és ez még annak ellenére is így van, hogy rendkívül megfogyatkoztunk, ugyanis hat játékosomra, köztük több kulcsemberre sem számíthatok szombaton. Ráadásul az ellenfelünk is egy roppant erős gárda, tele válogatott sztárjátékosokkal, úgyhogy az elsődleges célunk a találkozón a tisztes helytállás lesz, hiszen ebben a helyzetben már az is nagyon pozitív, hogy végre megint meccsszituációba kerülhetnek a lányok – zárta mondandóját a mester. 

Ha az Előre Siófok elleni statisztikáját böngésszük, sajnos megállapíthatjuk, hogy az utóbbi időszakban túlságosan sok babér nem termet a liláknak, amit jól szemlétet, hogy a két csapat legutóbbi hat szezonban lejátszott 14 mérkőzéséből mindössze egyet tudott csak megnyerni együttesünk még 2017 tavaszán. Ennek megfelelően a felek legutóbbi 2018-as békéscsabai randevúján is a Balaton partiak örülhettek a 30-25-ös végeredménnyel zárult találkozót követően, még legutóbb Siófokon 34-17-ra nyertek a cápalányok.

A felek szombati küzdelme 17 órától, még mindig nem a frissen átadott Városi Sportcsarnokban kerül megrendezésre, hanem ezúttal is az Evangélikus Gimnázium Sportcsarnoka ad majd otthont a találkozónak, melyen a Bóna Szabolcs, Földesi Csaba bírópáros fújja majd a sípot. Mivel pedig zárt kapuk mögött kell lejátszani az összecsapást, így szurkolóink a 7. Tv-n és a Behir.hu online felületein követhetik élőben a mérkőzést.

line