Online fogadás | TippmixPRO

Vasárnap ismét fontos alsóházi rangadó következik a lila-fehér lányok számára

Interjú Horváth Rolanddal

20180428_horvath_roland

Nagy lépést tehet vasárnap este az EUbility Group–Békéscsabai Előre NKSE a bennmaradás felé, hiszen egy vérbeli alsóházi rangadón a Vasas együttesét fogadják Horváth Roland lányai a Városi Sportcsarnokban. Az a fővárosi gárda vizitál Békéscsabán, amely újoncként szerepel az idei szezonban, és három pontjával a tabella utolsó helyén szerénykedik. Ennek ellenére az egyetlen eddigi győzelműket nem kis meglepetésre, éppen a lilák ellen aratták idén januárban. Ezen kívül még szintén hazai pályán sikerült otthon tartaniuk egy pontot a Kecskemét együttesével szemben, viszont a bajnokság tavaszi etapjában még egyetlen mérkőzésen sem tudtak ponttal gazdagodni. Ehhez képest csapatunk már három győzelmet is elkönyvelhetett az elmúlt egy hónap során, és még ha szerdán nem is sikerült az újabb bravúr, mert a Debrecen csapata elvitte a Viharsarokból a pontokat, a tabellán továbbra is őrzi egypontos előnyét a rivális Kecskeméttel szemben a lila-fehér egylet. Viszont, hogy ez az előny még megnyugtatóbb legyen, kellenek a további egységek. Senkinek ne legyen afelől kétsége, hogy a fővárosiak nem fogják olcsón adni a bőrüket, ennek ellenére a csabaiak háza táján mindenki győzelmet vár a vasárnap esti találkozón. Erről részletesebben már az Előre vezetőedzője Horváth Roland beszéljen, akivel az esélylatolgatás mellett a szerdai vereség okait is boncolgattuk.

– Mi hiányzott a Loki ellen, hogy Ti hagyjátok el győztesen a pályát?

– A megfelelő koncentráció leginkább. 9 ziccert és 2 hétméterest hagytunk ki a találkozó során, ezzel nehéz egy ilyen szintű csapatot megverni. Azt hiszem, ezt egyértelműen mi rontottuk el, hiszen nagyon jól kezdtük a mérkőzést, magabiztosan vezettünk, aztán elkezdtünk belehibázni a helyzeteinkbe, és ez teljesen megzavart minket. Nyilván ezzel párhuzamosan az ellenfél játéka és kapusteljesítménye is feljavult, és noha mentünk, hajtottunk az egész találkozón, de mivel még a szerencse sem állt mellettünk ezen a napon, sajnos fejet kellet hajtanunk a Debrecen előtt.

– Sok idő viszont nincs keseregni, hiszen nyakunkon egy ismételten nagyon fontos hazai találkozó a Vasas ellen, akikkel szemben azért jó emlékeitek nincsenek…

– Bizony nincsenek, de éppen azért is mindenképpen szeretnénk győzni vasárnap, hogy végre teljesen feledtessük azt a januári fiaskót. Természetesen továbbra is nagyon nagy szükségünk van a pontokra, ugyanis a harc még tart a bennmaradásért. Viszont az meggyőződésem, hogy nem lesz könnyű összecsapás, mert a Vasas mindent egy lapra fog feltenni az elkövetkező találkozóin, így ellenünk is, és az ilyen csapatok ellen a lehető legnehezebb játszani.

– Ez a Vasas legveszélyesebb pontja?

– Lényegében igen, de nyilván a játék több szegmensében is oda kell rájuk figyelni. Főleg a beálló játékukat lehet kiemelni, amit az ellenfelek szemszögéből nagyon kellemetlenül csinálnak, és több csapatnak is okoztak már gondot ezzel a fajta stílussal. Ettől függetlenül én azt hiszem, magunkkal kell leginkább foglalkozni, és a szerdainál sokkal koncentráltabban és okosabban kézilabdázni.

– Akkor ez lehet a siker receptje?

– Röviden összefoglalva, igen. A védekezés keménysége, mint mindig, most is döntő faktor lesz, valamint a küzdés, hogy száz százalékig tegye oda magát mindenki, az ugyancsak elengedhetetlen lesz. Igaz, azért ez a Loki ellen is megvolt, viszont a helyzetkihasználáson mindenképpen javítani kell, és ez már nagyban függ a koncentrációtól. Mivel kevesen vagyunk, így ez a sűrű program nem feltétlenül nekünk kedvez, és ugye a fáradtsággal az összpontosítás is csökken, de megpróbáljuk azért frissíteni is a lehetőségekhez képest a lányokat. Szóval, még ha egy harcos, nehéz mérkőzést is kell játszanunk, én bízom benne, hogy sikerrel vesszük az akadályt, és itthon tartjuk a nagyon fontos pontokat. Ebben továbbra is kérem a szurkolók segítségét, akik remélem, vasárnap hasonlóan jó hangulatot teremtenek, mint legutóbb a Debrecen ellen is tették.

A Vasas az előző fordulóban a Budaörs otthonában lépet pályára és 35:29-es vereséget Ahogy már korábban szót ejtettünk róla, a két csapat budapesti mérkőzését a hazaiak nyerték négy találattal, így ez a 28:24-es végeredménnyel zárult összecsapás a mai napig fájó emlék a viharsarkiak számára. A visszavágási lehetőség tehát adott vasárnap, a találkozó a megszokott meccsidőpontokhoz képest később, 19 órától kerül megrendezésre a Városi Sportcsarnokban. A mérkőzés két játékvezetője a Felhő Ferenc – Öcsi Tamás bírópáros lesz.

Azt pedig senki ne feledje, hogy a héten meghirdetett akció keretében az a szurkolók, akik szerdán belépőjegyet váltottak a Loki elleni derbire, ezzel a belépővel ingyenesen tekinthetik meg a vasárnap esti összecsapást is.