Tippmix

A Fehérvár elleni rangadóval nyitjuk a hazai mérkőzések sorát

Interjú Klara Schlegel-lel

Az idei szezon első hazai összecsapására készül lila-fehér együttesünk, melyet az Alba Fehérvár ellenében vívnak meg lányaink. Az idénynek öt új játékossal nekivágó Előrében, eddig két frissen érkezett kézilabdázó vitte leginkább a prímet gólszerzés terén, közülük is egyik jobbátlövőnk, Klara Schlegel adott interjút a rangadó előtt honlapunknak. Az osztrák válogatott kézilabdázó, az elmúlt öt esztendőben a német Bundesligában pattogtatta a labdát, többek között a rendszeres nemzetközi kupaszereplő Thüringerben is. Nyáron azonban a Göppingen csapatából érkezett hozzánk, és az első három bajnoki találkozón tizenhét alkalommal is bevette az ellenfelek kapuját.

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE - Alba Fehérvár KC

– Szűk három hónapja kezdtétek a közös munkát, ennek távlatában milyennek látod most a csapatot?

– Függetlenül a nehéz szezonkezdéstől, szerintem kifejezetten jó együttesünk van. Sajnos ezt még az első meccsen nem igazán tudtuk megmutatni, hiszen nem játszottunk jól. Viszont tanultunk belőle, és kiveséztük azokat a hibákat, amiket egy ilyen rangadón nem szabad elkövetni. Az elmúlt két összecsapáson pedig már sokkal jobb arcunkat mutattuk, úgyhogy azt hiszem készen állunk az újabb komoly kihívásra, és az első hazai meccsünkre. És ugyan van még munka előttünk bőven, de a magam részéről pozitívan látom a csapatunkat, és szerintem nagyon jók az esélyeink ahhoz, hogy azokat a célokat amiket kitűztünk magunk elé, megvalósítsuk az idényben. Mindenesetre én igyekszem abban segíteni a klubot, hogy a legtöbb mérkőzést megnyerve valóban teljesítsük az elvárásokat.

– Hogy tetszik eddig a város és a csapat, mennyire sikerült már beilleszkedned?

– Már nyáron az első benyomásaim is rendkívül pozitívak voltak, azóta még jobban megismertem és megszerettem a várost, úgyhogy jól érzem magam az új közegben. A csapaton belül is jó a légkör, a lányok is nagyon kedvesek voltak az első perctől kezdve, szóval kifejezetten megkönnyítették a beilleszkedést, meg azt, hogy jól érezzük magunkat itt.

– Szombaton végre hazai pályán is bemutatkozhatsz lila-fehér mezben, milyen érzésekkel várod a találkozót?

– Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem vagyok izgatott, viszont nagyon várom már, hogy a saját csarnokunkban is pályára lépjek, és megtapasztaljam az itthoni légkört. Ráadásul fontos mérkőzés előtt is állunk, szóval nagyon motivál, hogy bizonyítsunk a szurkolóinknak, és kihozzuk magunkból azt a rengeteg munkát amit az elmúlt hónapokban elvégeztünk. 

– Testközelből ugyan még csak most ismerkedsz az NB1-el, de mégis mennyire ismered soron következő ellenfeleteket, és milyen mérkőzésre számítasz ellenük?

– Nos, valóban még csak ismerkedem a mezőnnyel, így természetesen még ellenük sem játszottam, tehát konkrét tapasztalatom nincs a Fehérvárral és a játékosaival kapcsolatban. Viszont itt az elmúlt időszakban azért alaposan kielemeztük őket, és azt hiszem, hogy kellőképpen felkészültünk a rangadóra. Mert nem lesz könnyű találkozó, ebben biztos vagyok, jó mentalitással játszó, erős ellenfél az Alba, akik remekül kezdték a szezont, sőt, egy nagy győzelemből érkeznek hozzánk. De ha sikerül a pályára vinnünk amiket a héten az edzéseken gyakoroltunk, fegyelmezetten játszunk és betartjuk mesterünk taktikai utasításait, akkor megszerezhetjük első győzelmünket a bajnokságban.

– Zárszóként áruld el kérlek, hogy mivel szeretsz leginkább foglalkozni, ha nem a kézilabdapályán vagy?

– Igazából a kézilabda mellett a zene a mindenem, és nem csak hallgatni, de zenélni is szeretek. Egészen pontosan zongorázok és gitározom is ha tehetem, ez az ami a leginkább kikapcsol.