Online fogadás | TippmixPRO

A győzelem szellemében készül csapatunk a székesfehérvári derbire

Interjú Román Dorinával

Pénteken újabb találkozóval folytatódik lila-fehér csapatunk számára a K&H női kézilabda liga, sőt, úgyis fogalmazhatnék, hogy most kezdődik csak igazán, hiszen az első két fordulóban a bajnokság két topcsapatával mérkőztek meg lányaink, ezúttal viszont már egy rivális, az Alba Fehérvár otthonában kell bizonyítani. Csapatunk pedig egyértelműen a két pont reményében utazik Székesfehérvárra, amit kérdésemre aktuális beszélgetőpartnerem Román Dorina is megerősített, akivel a hétvégi mérkőzés apropóján beszélgettem. Irányítónk egyébként gyöngyösi születésű, így először szülővárosában majd később Debrecenben sajátította el a sportág alapjait. Korábban megfordult a Nekánál, Orosházán, Dunaújvárosban és Csurgón is, legutóbb pedig másfél szezonon keresztül az MTK színeiben kézilabdázott. És ugyan még csak nyáron csatlakozott az Előréhez, de már az első két fordulóban nyújtott játékával és 12 góljával letette névjegyét a csapatban.

Alba Fehérvár KC – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

– Az MTK együttesétől érkeztél a nyáron, miért épp a Békéscsabát választottad?

– A szezon végén mindenképpen váltani szerettem volna és a Csaba koncepciója tűnt számomra a legvonzóbbnak. Nagyon szeretem a kihívásokat és úgy éreztem, hogy azok a célok és elképzelések amiket felvázolt a vezetés, azok állnak a legközelebb hozzám. De természetesen szempont volt azért az is, hogy édesanyám is elérhető közelségben legyen.    

– Egy irányítónak talán még nehezebb egy új csapat játékába beilleszkedni, bár az első két összecsapás azt mutatta jó úton jársz…

– Bizony nem könnyű, hiszen egy irányító az edző meghosszabbított keze a pályán, akinek alkalmazkodnia kell minden játékoshoz. Nálunk meg első körben még a mesterünk által képviselt és a megszokotthoz képest teljesen új koncepcióba is bele kellett szokni, és valljuk be ehhez azért idő és sok gyakorlás kell. De valóban most már egyre jobban kezdem én is és a lányok is megérteni a mestert és belecsiszolódni abba rendszerbe amiben a kézilabdát elképzeli. És persze remélem, hogy ezt a jövőben, sőt már pénteken meg is tudjuk mutatni a pályán.

– Viszont a két gigász után most egy teljesen más ellenfél vár rátok, mennyire lehet kiindulni a Fradi vagy a Győr elleni meccsekből ha a Fehérvár elleni esélyeket nézzük? 

– Az igazat megvallva semennyire sem. Teljesen más a két sztárcsapat ellen játszani, mint szinte bármelyik másik gárdával a mezőnyben. Ráadásul az idei bajnokság lesz szerintem az egyik legkiszámíthatatlanabb szezon, ami bőven tartogathat meglepetéseket, így előre nehezebb is lesz megmondani meccsről meccsre az erőviszonyokat.

– De összességében pozitív vagy negatív volt a mérleg amit megvontatok az első két forduló után?

– Vegyesen értékeltük az összecsapásokat. Nagyon sok negatívumra rávilágítottak a találkozók, amiket mindenképpen ki kell javítani. Ilyen például a visszarendeződés, amit sokkal magasabb szinten kell alkalmaznunk, vagy a koncentráció, amire szintén jobban kell figyelnünk. De mérkőzést sem szabad úgy kezdenünk, ahogy azt a Ferencváros ellen tettük. Ellenben azért voltak pozitívumok is amikre építhetünk, hiszen vissza tudtunk jönni nagyobb hátrányból is a Fradi ellen, és mind a kétszer tudtunk kifejezetten jó periódusokat is produkálni.

– Hogy látod pénteki ellenfeleteket?

– Fiatal lendületes csapat, akiket roppant nehéz megtörni. Az előző szezonban is ez volt a fő erényük, rendkívül hittek magukban, ezért is tudtak annyira jól szerepelni. Nyilván itt kérdés, hogy a távozók és az új szakmai vezetés ezt mennyire befolyásolja, de annyira markáns változás szerintem nem lesz a játékukban. Továbbra is a gyors indításaik a legveszélyesebbek, így a szélsőikre és a megfelelő visszarendeződésre különösen oda kell figyelnünk.

– Mi kell akkor ahhoz, hogy pénteken győztesen tudjatok lejönni a pályáról?

– Mindenekelőtt csapatként kell tökéletesen funkcionálnunk és maximálisan csak a saját játékunkra kell koncentrálnunk, nem szabad, hogy ellenfelünk ritmusát felvegyük. Valamint az első pillanattól kezdve koncentráltan, a gyors játékunkat előtérbe helyezve kell kézilabdáznunk.  Már most is a kellő elszántságot látom a lányokon, ami tökéletesen mutatja, hogy mindenki tisztában van a céljainkkal, tehát mindenképpen szeretnénk megnyerni ezt a fontos összecsapást és megszerezni első pontjainkat a pontvadászatban.

Dömény Dezső