Online fogadás | TippmixPRO

Az MTK vendégeskedik Békéscsabán

Interjú Marincsák Nikolettel

A bajnokság tavaszi etapjának első hazai megmérettetésre készül együttesünk a Békéscsabai NKSE, az ellenfél pedig a szezon talán legnagyobb meglepetéscsapata az MTK lesz. Arról pedig, hogy a csabai hölgykoszorú számára mekkora jelentőséggel is bír ez a találkozó, a bajnoki tabella a legbeszédesebb, hiszen az eddig 3 pontot zsákmányolt együttesünk előtt négy darab kilenc pontos gárda áll. Tehát a Fehérvár, Kisvárda, Mosonmagyaróvár, Szombathely kvartettel szemben a liláknak hatpontos hátrányt kell ledolgoznia a tavaszi szezon folyamán, hogy jövőre is a legmagasabb osztályban szerepelhessenek. A feladat tehát adott, bár már az első állomás a hétvégi MTK elleni hazai ütközet sem ígérkezik egy könnyed hétvégi pikniknek, ugyanis a vendégek tiszteletreméltó eredménysorral büszkélkedhetnek az elmúlt időszakból. A számok nyelvén ez annyit jelent, hogy a legutóbbi kilenc összecsapásukból mindösszesen csak háromszor kapituláltak, a Győr, a Siófok, és a legutóbbi hazai találkozójukon a Vác ellen, egyébként azon a mérkőzésen 32-23 arányú vereséget szenvedtek. Egy kivételével tehát a többi mérkőzésüket megnyerték, az a kivétel pedig a Ferencváros elleni 36-36-os végeredménnyel zárult hazai találkozójuk volt, viszont az ott megszerzett bajnoki pont számít a Golovin csapat legnagyobb bravúrjának. Idegenben azért már nem annyira acélos a fővárosi egylet, de Kisvárdáról és januárban a Szent István otthonából azért így is győzelemmel tudtak távozni, ez pedig így összesen 14 pontot hozott a konyhára, amivel jelenleg a nyolcadik pozíciót foglalják el a tabellán. Együttesünk ezzel szemben sajnos az októberi Szombathelyi győzelem óta nem ízlelhette meg a siker ízét, tehát ebben a naptári évben a Ferencváros, az Érd és a legutóbbi fordulóban a Kohász ellen sem sikerült megtörni ezt a rossz sorozatot. És bár Dunaújvárosban is szinte végig ott volt ellenfele nyakán a csabai egylet, de a 32-27-es végeredménnyel zárult összecsapást követően azért mégiscsak a hazai Újvárosiak ünnepelhettek. Ami pedig még tovább tetőzi a lilák mesterének Horváth Rolandnak a gondjait, hogy azon a találkozón nem csak a mérkőzést, de a csapat egyik vezérét is elvesztették a lila-fehérek, hiszen a házi góllövőlista vezetője Kopecz Barbara elülső keresztszalag szakadást szenvedett. Barbi egyébként az óta már sikeres műtéten is átesett, de sajnos ebben a szezonban már nem segítheti csapatát a bennmaradást folytatott küzdelemben. Így nyilván nagyobb teher hárul majd az együttes többi játékosára, egyebek mellett a lilák irányítójára Marincsák Nikolettre is, akivel az előttük álló feladatokról, és természetesen a hétvégi derbiről is beszélgettem.

20190502_marincsak_nikolett

– A bennmaradás szempontjából nem vagytok túl könnyű helyzetben, milyen most a hangulat a csapaton belül?

– Annak ellenére, hogy valóban nem állunk úgy a bajnokságban, ahogy szeretnénk, inkább maximális motiváltságot és elszántságot érzek a csapaton, mintsem kétségbeesést. Nyilván egyre nagyobb rajtunk a nyomás, és tisztában vagyunk azzal, hogy mi forog kockán. Ettől függetlenül görcsössé sem szabad válnunk, de mivel most már eredménykényszerben vagyunk, így nincs mese, el kell kezdenünk a pontok gyűjtögetését. Úgy érzem jól jött számunkra ez a két hét szünet is, mert lehetőséget biztosított, hogy egy kicsit rendezzük a sorokat mind fizikálisan mind fejben, valamint megfelelő időnk is volt felkészülni az elkövetkező időszakra és persze az MTK elleni ütközetre.

– Annál is inkább fontos ez, mert ennek az időszaknak, vagyis az elkövetkező három mérkőzésnek plusz a márciusi Szombathely elleni rangadónak nagyon nagy jelentősége lehet a végelszámolásnál…

– Igen ezzel mi is tisztában vagyunk, bár most csak és kizárólag az MTK elleni mérkőzéssel foglakozunk, messzebbre jelenleg még nem tekintünk. De az biztos, hogy most már főként hazai pályán nem férnek bele a botlások, sőt bravúrok is kellenek a céljaink eléréséhez. Többek között ezért is lenne nagy jelentősége a szombati győzelemnek, mert úgy érzem ez kellő erőt, és önbizalmat is adna mentálisan a csapatnak a sikeresebb folytatáshoz.

– Változott a keretetek is, merthogy egy játékos kiesett viszont egy másik érkezett hozzátok…

– Kopecz Barbi sérülése nagyon sajnálatos, hiszen egy sérülés sosem jön jókor, de mivel az ő személyében egy roppant fontos láncszem esett ki a gárdából, így a játéka nagyon fog hiányozni az elkövetkező találkozókon. Viszont ahogy mondod egy kapussal meg bővült a keretünk, ugyanis Romániából érkezett hozzánk egy rutinos hálóőr. Dragica Tatalovic amúgy szerb nemzetiségű és reméljük már a szombati mérkőzésen bemutatkozhat szurkolóinknak.   

– Elsőként azzal az MTK-val csaptok össze, akik roppant jó formát mutattak az elmúlt időszakban…

– Valóban nagyon jó formában lévő együttes, akik kifejezetten sokat változtak azóta, hogy szeptemberben találkoztunk velük. Tagadhatatlan, hogy ebben nagy szerepet játszott Szöllősi-Zácsik Szandra személye is, hiszen vele olyan komplex játékossal bővült az MTK ami rendkívül sokat javított a játékuk minden elemében. De azért rajta kívül többen is vannak még olyan rutinos játékosok, akik képesek a nehéz helyzetekben is vállukra venni a csapatot. Talán most leginkább ebben különböznek tőlünk, hiszen nálunk sok esetben ez a rutin hiányzott egy-egy kiélezett szituációban. Viszont ellenfelünknél a fiatal és rutinos játékosok összetétele is optimális, alighanem ez lehet sikerük legfőbb kulcsa. Játékban elsősorban középen dominálnak nagyon jó átlövő és beálló kapcsolattal, és egy szintén remek formában kézilabdázó Tóth Eszterrel, aki irányítóként kivallóan fogja össze a gárdát.

– Mi lehet akkor a győztes recept szombaton?

– Mindenekelőtt hátul kell hoznunk egy olyan stabilitást, amivel ellenfelünket kellően elbizonytalaníthatjuk. Nyilván mi is kielemeztük az MTK játékát, és meg is vannak azok a figurák, amikkel támadásban eredményesek tudunk lenni, de a győzelem kulcsa mindenképpen az lesz, hogy azt a harcos, kemény védekezést, amit edzőnk is elvár tőlünk mennyire tudjuk megvalósítani. Ha ez sikerül, egy jó kapusteljesítménnyel és ebből fakadóan gyors gólokkal megtörhetjük ellenfelünket.

Az MTK – az első évében még BSE néven – összesen kilenc alkalommal vendégeskedett eddig a Viharsarokban, ebből öt alkalommal csabai, három esetben vendég siker született, egy találkozó pedig pontosztozkodással ért véget. Az igazsághoz azért az hozzátartozik, hogy az elmúlt négy szezonban viszont csak egyszer sikerült otthon tartania a liláknak a fővárosiakkal szemben a két bajnoki pontot, tehát ez jól mutatja, mekkora küzdelem is jellemzi a gárdák egymás elleni összecsapásait. Így volt ez májusban a felek legutóbbi csabai mérkőzésén is, amikor 34-30-ra az MTK nyert, akárcsak a szeptemberi fővárosi találkozón, amikor is 29-27-re tudtak a kék-fehérek diadalmaskodni.A csapatunk számára rendkívül fontos visszavágóra tehát szombaton 18 órától a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban kerül sor, a Horváth Péter, Marton Balázs sípmesterek ténykedése mellett.

Dömény Dezső

line

line