Online fogadás | TippmixPRO

Budaörs a következő állomás női kézilabdázóink számára

Interjú Jovana Kovaceviccsel

Szombaton az Alba Fehérvár 28:22-es legyőzésével, újabb egységekkel növelte pontjainak számát az EUbility Group–Békéscsabai Előre NKSE, így ezzel ismételten egy pontra megközelítette üldözöttjét, a Kecskemét együttesét. Sok idő azonban nincs az ünneplésre, ugyanis csütörtökön újfent parkettra kell lépniük Horvát Roland tanítványainak, méghozzá Budaörsön. A Pest megyeiek pedig egyáltalán nem szerepelnek rosszul a szezonban, amit jól mutat az is, hogy 13 megszerzett pontjukkal jelenleg a tízedik pozíciót foglalják el a bajnoki tabellán. A budaörsiek a szombaton, Békéscsabán elvérzett Fehérvár együttesétől mindössze két egységgel vannak lemaradva. Ennek ellenére azonban vereséggel hangoltak a lila-fehérek elleni találkozóra, hiszen hazai pályán viszonylag simán, 31:23-ra kikaptak a Debrecen csapatától. Mivel a korábbi két összecsapásuk alkalmával sem sikerült pontokkal gazdagodniuk, így várhatóan győzelemmel szeretnék ezt a rossz sorozatuk megszakítani. A békéscsabai lányoknak viszont továbbra is szükségük van minden megszerzett pontra, és ha Budaörsön is sikerülne a pontgyűjtés, akár a kieső helyről is elmozdulhatnának Walfischék. A csütörtöki mérkőzés apropóján a szombati találkozó egyik hősével, az ellenfél hálóját kilenc góllal megterhelő Jovana Kovaceviccsel beszélgettem.

jovana_kovacevic2

– Nagy győzelmet aratattatok szombaton a Fehérvár legyőzésével, többek között a Te kiváló játékodnak köszönhetően is. Hogy élted meg belülről a mérkőzést?

– Természetesen nagyon pozitívan. Ugyan a találkozó elején egy kicsit fáradtabbnak éreztem magam, de a lányok elszántsága plusz erőt adott nekem is, és a második félidőben már belehajszoltuk egymást a győzelemben. Nagyon örülök neki, hogy így sikerült ez az összecsapás, hazai környezetben amúgy is mindig különleges érzés játszani, mert ez a csarnok, ez a közeg, mindig extra motivációt jelent számomra.

– A védekezéseteket külön is ki lehet emelni, mert azt gondolom a győzelem kulcsa leginkább ebben keresendő…

– Edzéseken már többször előkerült ez a fajta nyitott védekezés, de ennyire speciálisan csak a múlt héten gyakoroltuk, és ilyen formában eddig csak a Fehérvár ellen vetettük be. Kívülről talán könnyűnek tűnik, ahogy ezt védekeztük a mérkőzésen, de összességében azért ez egy nagyon nehéz és fárasztó védekezési forma. Sokkal jobban kell koncentrálni, mint mondjuk a „hatos fal” esetében, és a játékosoknak is összehangoltabban kell dolgozniuk a megfelelő kivitelezés érdekében. Viszont mivel mindenki nagyszerűen teljesítette a feladatát, valóban eredményesen sikerült a találkozóra átültetni az edzéseken gyakoroltakat.

– Viszont most már a következő feladatra kell koncentrálnotok, hiszen egy budaörsi túra áll előttetek…

– Valóban, most már a Fehérvár elleni összecsapást le kell zárnunk magunkban, és teljes erőbedobással csak a csütörtöki megmérettetésre fókuszálni. Nyilván a szombati sikert szeretnénk továbbvinni, és meríteni abból a győzelemből, de azért tudjuk, hogy Budaörsön egy teljesen más találkozó vár ránk. A szokásánál sajnos rövidebb időnk van felkészülni ellenfelünkből, de azért az erősségeikkel így is tisztában vagyunk. Gyors játékot játszó, elsősorban a rutinos lövőikre alapozó csapattal kell farkasszemet néznünk, akiknél Szöllősi-Zácsik Szandrát, Pálos-Bognár Barbarát, valamint Hornyák Ágnest külön is kiemelhetjük, hiszen az ő játékuk nagymértékben befolyásolja a Pest megyeiek eredményességét.

– A leghatékonyabban akkor mivel vehetitek fel velük a versenyt?

– A koncentrált, fegyelmezett játékkal. A szombati mérkőzéshez hasonlóan, ha a találkozó elejétől 60 percen keresztül megfelelő tűzzel, és persze okosan tudunk kézilabdázni, akkor akár pontokkal is gazdagodhatunk. Nehéz összecsapásra számítok, hiszen idegenben nem vagyunk annyira acélosak ebben a szezonban, mint hazai környezetben, de ha hátul stabilak leszünk, és elöl is sikerül megfelelően megteremtenünk a helyzeteinket és ezeket be is lőjük, akkor bármi lehet. Ráadásul azt, hogy a TV közvetítés miatt nagyobb számú közönségnek mutathatjuk meg magunkat, szintén fontos dolognak tartam. Fiatal csapat vagyunk, remélem nem plusz izgatottságot, hanem éppen ellenkezőleg, még extra motivációt eredményez majd számunkra a TV közvetítése.

A felek legutóbb novemberben csaptak össze egymással, akkor a Budaörs két találattal tudott felülkerekedni a házigazda csabaiakon a 25:27-es végeredménnyel zárult találkozón. A lilák számára a visszavágás lehetőségére tehát csütörtökig kell csak várni, ráadásul a Budaörsi Városi Sportcsarnokban 18 órától megrendezésre kerülő összecsapást, ahogy már korábban is szót ejtettünk róla, az M4 Sport csatorna élőben közvetíti. A mérkőzés két játékvezetője a Bíró Ádám, Kis Olivér páros lesz.