Online fogadás | TippmixPRO

Győzelmet vár a lilák csapatkapitánya a szombati rangadón

Interjú Giricz Laurával

A szezon második hazai összecsapására készül békéscsabai kézilabda együttesünk, ráadásul a Fehérvár személyében egy olyan csapat fog vendégeskedni városunkban, akik könnyen lehet, hogy az egyik közvetlen vetélytársunk lesz majd a bennmaradás elleni küzdelemben. Azt pedig nem kell hangsúlyozni, hogy így az ellenük szerzett pontoknak mekkora jelentősége van. Ennek megfelelően óriási elszántsággal is készülnek a szombati csatára lányaink, és ahogy beállósunk Giricz Laura is fogalmazott, a találkozón mindenképpen szeretnék begyűjteni az idény első pontjait. Ezúttal csapatkapitányunkkal beszélgettem a rangadó kapcsán, de emellett még azért kicsit a szezonkezdést is elemeztük.

Giricz Laura Gerda

– Hogy látod az idénykezdéseteket? Kívülről akár még két hozható találkozónak is tűnhettek az összecsapások…

– Valóban, jól látod, mi is azt éreztük belülről is, meg a találkozók után is, hogy ebben sokkal több lehetett volna. Igazából a Kohász elleni meccs elejét elizgultuk, nincs mit szépíteni rajta, nem tudtuk megfelelően kezelni az első mérkőzés okozta helyzetet. Viszont az mindenképpen pozitívum, hogy ezek után mégis fel tudtunk állni, és szó szerint csapatként kihúztuk magunkat a gödörből. Más kérdés, hogy a nem megfelelő koncentráció a találkozó hajrájában végképp eldöntötte a sorsunkat. Sajnos a Vác ellen is hasonló hullámvölgyeket produkáltunk, mindkét félidő elején bealudtunk és mellette számos helyzetet is kihagytunk, ezek pedig itt az élvonalban már nem férnek bele.        

– Te miben látod a fő problémát, mi az amiben javulnotok kell?

– Leginkább a koncentráció az amiben előre kell lépnünk. Illetve arra kell törekednünk, hogy minél egyenletesebb teljesítményt nyújtsunk, tehát ezeket a komolyabb hullámvölgyeket ki kell iktatnunk a játékunkból. Nyilván ez nem egyszerű feladat, sokat is dolgozunk ezen, például edzések végén is próbáljuk leképezni a hajrá szituációit, de elsősorban ez meccskörülmények között a legideálisabb. Illetve amire még nagyon figyelnünk kell mert visszatérő probléma, hogy találkozó közben ne üljön le a játékunk, sőt már a félidők elején is kellő hőfokkal kézilabdázzunk. Egyébként személy szerint mi játékosok is sokat foglalkozunk a mentális erősítéssel, plusz még egy pszichológus is segítségünkre van ebben.     

– Szombaton az Alba Fehérvárt látjátok vendégül, mennyire lehetnek ők valós riválisaitok majd a végelszámolásnál?

– Valószínűleg lehetnek, bár meglehetősen átalakult ellenfelünk azóta, hogy utoljára megmérkőztünk velük, ők is elsősorban a fiatalítás útjára léptek, amellett az idény végén visszavonult Triscsuk Krisztina révén még egy fontos játékost is elveszítettek. Viszont azt se felejtsük el, hogy azért van néhány rutinos kézilabdázójuk, akik ha úgy adódik a hátukra tudják venni a csapatot. Ilyen a kapusuk Tea Pijevic is, akire nekünk is különösen figyelnünk kell, pláne az elmúlt mérkőzések nem túl optimális helyzetkihasználási mutatója mellett. Fiatalságukból adódóan kifejezetten gyors kézilabdát játszanak, így a megfelelő visszarendeződés ellenük is kulcsfontosságú lesz.     

– Milyen most a hangulat a csapaton belül, miként hangolódtok a találkozóra?

– Nagyon sokat készültünk, videóztunk a héten, szóval abszolút pozitívan és bizakodva várjuk a mérkőzést. De nem tagadom, némi izgalom azért van az együttesen belül, hiszen mindenki tisztában van az összecsapás tétjével, és mert természetesen nagyon szeretnénk megszerezni az első pontjainkat. Ugyanakkor ez nem csaphat át görcsösségbe, és bárhogy is alakul a találkozó nem szabad kizökkennünk és negatív spirálba taszítani magunkat.

– Mit vársz magatoktól szombaton?

– Egyértelműen győzelmet. Célunk, hogy az előttünk álló három összecsapásból minimum négy pontot begyűjtsünk, és ebben a hétvégi pontok különösen lényegesek. Persze nemcsak nekünk, hiszen tisztában vagyunk azzal, hogy ellenfelünk is a pontokért jön, emiatt biztos vagyok abban, hogy egy szoros, feszült mérkőzés előtt állunk. Ezért is lesz meghatározó, hogy koncentráltak legyünk, és elöl-hátul minél egyenletesebb teljesítményt nyújtsunk. Illetve a támadójátékban is nagyobb potenciállal és pontosabb befejezésekkel kell kézilabdáznunk. Bízom benne, hogy végre a jobbik arcunkat is meg tudjuk mutatni, és magunknak meg a szurkolóinknak is bebizonyítjuk, hogy többet tudunk valójában annál mint amit eddig a pályán mutattunk. Ezúttal is nagyon számítunk a szurkolóinkra, hiszen az Ő biztatásuk mindig plusz inspirációt jelent a számunkra, ahogy nagyszerű elődeink is, akik a jubileum apropóján jelenlétükkel is megtisztelik a mérkőzésünket, így remélem előttük is győzelemmel tudunk majd tisztelegni.

Ahogy csapatkapitányunk is említette a találkozó ezúttal azért is lesz különleges, mert a félidei szünetében klubunk köszönti majd az 1982-ben ezüstérmet, illetve az 1992-ben bronzérmet szerzett csapatok tagjait. Várunk tehát szeretettel minden kedves szurkolónkat szombaton 18 órától a Városi Sportcsarnokban.