Online fogadás | TippmixPRO

Hétvégén zárul a bajnokság első etapja

Szombaton az MTK együttesét fogadja csapatunk a Tappe-Békéscsabai ENKSE, amely egyben az ősz utolsó találkozója is lesz, hiszen ezt követően a női kézilabda-világbajnokság miatt hathetes szünet következik a pontvadászatban.

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE - MTK Budapest

De még előtte ezt a fontos leckét kell lányainknak megoldania, ami azontúl, hogy ez az első hazai sikert jelentené számukra, még a tabella utolsó előtti helyéről is sikerülne elmozdulnia csapatunknak, ami mindenképpen pozitív töltetet jelentene a szünetre. Ugyanis az eddig megszerzett mindkét győzelmet idegenben aratta a lila-fehér hölgykoszorú, legutóbbit a közvetlen rivális NEKA otthonában. Az előző fordulóban pedig Mosonmagyaróváron vitézkedtek Rác Sándor tanítványai, és ez szó szerint is értendő, mert ötven percig abszolút partnerei voltak a mosoni élcsapatnak, csak a végére nyílt szét egy picit jobban az olló, és lett kilencgólos hazai siker. Viszont szerdán már csapatunk örülhetett a lefújást követően, amikor is a Magyar kupában, Orosházán gyűrte le 35-29-re megyei riválisát. És bár hatalmas különbség egész végig nem alakult ki az együttesek között, azért az 5-6 gólos előnyt végig tartották a lilák, és mindenki pályára is tudott kerülni a kupameccsen.

Ámde szombati vendégeink is győzelemmel hangolódtak az ősz utolsó találkozójára, sőt, ők kettős sikerrel, hiszen először múlt hét pénteken rendkívül magabiztosan fektették két vállra hazai pályán 35-24-re a Kohász gárdáját, majd a kupában a SZISE vendégeként nyertek 46-29 arányban. Ebből is látszik, hogy remek egy hét van mögöttük, ettől függetlenül, kifejezetten visszafogottan kezdte Vágó Attila csapata a bajnokságot, mert az előző hétig, azaz az első hét fordulóban egyetlen győzelmet sem tudtak begyűjteni. Mindössze két döntetlent kapartak össze, az elsőt Fehérváron, ahol 29-29 lett a végeredmény, a másikat meg hazai környezetben a Vasas elleni 26-26-os döntetlennel. Ebből kifolyólag idegenben még nyeretlen az MTK, hiszen Kisvárdán három találattal, Győrben tizennégy góllal, legutóbb pedig Debrecenben 39-29 arányban kaptak ki. Ezzel csapatunkhoz hasonlóan négy ponttal állnak a bajnokságban, és csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg lányainkat, amivel tizenkettedikek a tabellán. Persze ehhez az is hozzájárulhat, hogy nyáron igen markáns játékosmozgás volt a fővárosi klubnál, ugyanis összesen hét játékos távozott a kék-fehér egyesülettől, közöttük jelenlegi irányítónk Román Dorina is. Helyükre pontosan ugyanennyi kézilabdázó érkezett, a kapus Szőke Szonja az Orosházából, a balszélső Fekete Bozsana Érdről, az irányító Farkas Johanna Dunaújvárosból, és a jobbszélső Andróczki Flóra, aki az előző idényben még nálunk pattogtatta a labdát. Illetve még kölcsönben érkezett hozzájuk három debreceni játékos, az irányító Szabó Nina, a beálló Török Lilly, és a balátlövő Poczetnyik Luca. És bár igencsak döcögött eddig az MTK szekere, az új igazolásokra, főleg Farkas Johannára semmiképpen nem lehet panaszuk, lévén már 53 gólt termelt a bajnoki mérkőzéseken, amivel az ötödik legjobb az egész pontvadászatban.                 

A két csapat rendre nagy csatákat vív pályaválasztástól függetlenül is egymással, amióta az MTK az élvonalban szerepel, így nem is meglepő, hogy a gárdák viharsarki összecsapásai is teljesen kiegyenlített győzelmi mérleget mutatnak, egy döntetlen mellett, hatszor csabai, és öt alkalommal vendég siker született. A képet némileg árnyalja, hogy lila-fehér sikernek legutóbb 2020 februárjában, egy 32-23-as végeredményű békéscsabai találkozón örülhettünk. A felek utoljára márciusban a fővárosban csaptak össze, és született 35-31 arányú MTK győzelem, mint ahogy tavaly októberben az együttesek békéscsabai mérkőzésén is a kék-fehérek örülhettek a 27-25-ös végeredménynek.

Van miért tehát visszavágni a vendégeknek, amire szombaton 18 órától a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban lesz csapatunknak lehetősége, a rangadót a Horváth Péter, Marton Balázs bírópáros vezeti majd.

Dömény Dezső