Kelet-magyarországi derbivel folytatják a csabai lányok

Interjú Bottó Rózsával

Még csak pár nap telt el lila-fehér együttesünk Mosonmagyaróvár elleni találkozója óta, mégis már az újabb megmérettetésre készülnek Horváth Roland tanítványai. És nem is akármilyen megmérettetésre, hiszen a Békéscsaba és a Debrecen közötti rivalizálás következő fejezete íródik majd szerdán a Főnixben.  A Loki elleni csatákat azt hiszem, senkinek nem kell bemutatni, akár melyik együttes is a pályaválasztó, a lelátón a pokoli hangulat garantált. Ráadásul piros-fehér ellenfelünk lendületből érkezik erre az összecsapásra, ugyanis hétvégén Vácról sikerült elhozniuk a bajnoki pontokat a 30-26 arányú sikerüknek köszönhetően, míg előtte nem kis bravúrt végrehajtva, pontot szereztek a tavalyi ezüstérmes Ferencváros otthonában is, amire az utóbbi kilenc évben a Győrön és a Siófokon kívül senki nem volt képes. Így pedig négy forduló után veretlenül nyolc ponttal a bajnoki tabella második helyét foglalja el a Debrecen, köszönhetően annak, hogy az első két fordulót is győzelemmel abszolválták, a Szent István ellen egy 33-24-es, az Alba Fehérvár ellen pedig egy 30-22-es sikerrel. A Loki játékos politikáját egyébként mostanság nyugodtan illethetjük az állandóság jelzővel, miután nyáron is mindössze három játékos Lotte Grigel, Madalina Zamfirescu és Anna Punyko távozott a hajdúsági megyeszékhelyről. Pótlásukra pedig Karnik Szabina, Elke Karsten és Vámos Petra érkezett. És nagyon úgy néz ki, hogy ez a keret a rutinos tréner Köstner Vilmos kezei alatt egy fölöttébb ütőképes gárdává kovácsolódik össze, legalább is az első négy forduló mindenképpen ezt mutatja. Lila-fehér együttesünk ezzel szemben nem kezdte igazán jól a bajnoki küzdelmeket, ugyanis a szombati Mosonmagyaróvár elleni hazai zakóval már három vereségnél jár a csabai hölgykoszorú. Pedig az első két összecsapásukhoz hasonlóan, most sem kezdtek rosszul a lilák, sőt a második játékrészben még háromgólos előnyt is kiharcoltak. A végjátékban azonban megint kicsúsztak a pontok a kezükből, és így a lefújás pillanatában a vendég Móváriak örülhettek a 27-25-ös végeredménynek. A gárda debreceni túrája előtt csapatunk balszélsőjével, Bottó Rózsával beszélgettem a hétvégi találkozóról és a Loki elleni ütközetről.

20190917_botto_rozsa

Fotó: Antal János

– Összességében miként értékeltétek a szombati összecsapást?

– Kudarcként, hiszen ez mindenképpen egy nyerhető mérkőzés lett volna a számunkra, és egyértelműen mi tehettünk arról, hogy a Mosonmagyaróvár elvitte előlünk a két pontot. Hiába vezettünk több góllal is nem tudtunk megnyugodni, kapkodtunk a támadásinknál és nagyon bután kézilabdáztunk. Nyilván levontuk a szükséges konzekvenciákat, és próbáljuk kijavítani azokat a hibákat, amik most már rendszeresen előjönnek a találkozóinkon.

– Szerdán viszont már ismét pályán kell lennetek, méghozzá a Loki otthonában, ami sosem könnyű feladat…

– Nehéz egy ilyen mérkőzés után ennyire rövid időn belül újra játszani, ráadásul Debrecenben, bár engem személy szerint inkább feldob az olyan közeg ahol erőteljes szurkolás van, még akkor is, ha nem elsősorban minket biztatnak a szurkolók. Viszont ellenfelünk egyértelműen nagyon jó formában van, elég csak végignézni az idei eredménysorukon. Mostanra tökéletesen összeértek, és amiben szerintem a legfőbb erejük rejlik, hogy csapatként roppant erősek. Szóval semmilyen szempontból sem lesz könnyű dolgunk, de persze előre azért nem adjuk fel a találkozót, most is küzdeni fogunk, és szeretnénk a lehető legjobban helytállni.

– Akkor milyen eredménnyel lennétek elégedettek a találkozót követően?

– Ahogy mondtam azért nem adjuk fel előre, szóval most is azért lépünk pályára, hogy ha tudunk, ponttal távozzunk. Viszont most nekünk az is nagyon fontos lenne, hogy minél jobban játszunk, és amit előre eltervezünk azt meg is tudjuk valósítani. Az biztos, hogy nem szabad rohannunk, nyugodtan és hosszasan kell játszanunk. A szombati mérkőzéshez képest mindenképpen javulnunk kell koncentrációban, és bizony a ziccerek értékesítését is hatékonyabban kell megoldanunk. Természetesen hátul is stabilnak kell lennünk, de azt gondolom a legfontosabb, hogy bármi is az eredmény, ne kapkodjunk. Én bízom benne, hogy sikerül helytállnunk, és egy szoros, jó meccset tudunk játszani Debrecenben is.

A két együttes tavaly őszi mérkőzésén, a hazai pályán játszó Debrecen tudott 37-25-re diadalmaskodni, viszont a februári visszavágót követően már üres kézzel voltak kénytelenek elhagyni Békéscsabát a vendég piros-fehérek, miután a lilák 31-28-as győzelmet arattak. Az idei szezon első Kelet-magyarországi derbije tehát szerdán 18 órától a Debreceni Főnix Csarnokban kerül megrendezésre. Az összecsapáson a Horváth Péter, Marton Balázs bírópáros tevékenykedik majd.

Dömény Dezső

line

line