Online fogadás | TippmixPRO

Kulcsfontosságú találkozó előtt lányaink

Interjú Mayer Szabinával

Két hónapot követően egy vérbeli rangadóval tér vissza a Békéscsabai Városi Sportcsarnokba a kézilabda, hiszen együttesünk a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE az alsóházi rivális Kozármisleny gárdáját fogadja. Így azt hiszem nem is kell sokat ecsetelni mennyire fontos két pontért szállnak harcba a felek szombaton. A derbi felvezetéseként ezúttal klubunk rutinos, egykori válogatott beállósával Mayer Szabinával beszélgettem.

Mayer Szabina

– A legutóbbi két találkozótokon, főkén Vácon, a meccs nagy részében kifejezetten közel álltatok a sikerhez, de valahogy a végjáték ezúttal sem sikerült a legjobban, és végül csak kicsúszott a győzelem a kezeitek közül…

– Sajnos valóban, már nem először fordult elő, hogy a mérkőzés háromnegyedéig abszolút pariban vagyunk ellenfelünkkel, de a végjátékban mégsem tudjuk a mi javunkra eldönteni a meccset. Plusz még akkor is dekoncentrálttá válunk, ha éppen mi vezetünk, a Vác ellen pont ez történt. Alighanem ez is leginkább a rutintalanságunk számlájára írható, hogy a végjáték stresszhelyzetét nem tudjuk optimálisan kezelni, kimaradnak a helyzetek, ami aztán hátul a védekezésben is bizonytalanságot szül. Ellenfeleink pedig általában ezeket kíméletlenül kihasználják, ellentétben velünk ők belövik a helyzeteiket és eldöntik a találkozót, ahogy ezt ősszel a Mosonmagyaróvár, most pedig a Vác is megtette. Nyilván a rutin itt megkerülhetetlen, de természetesen dolgoznunk kell azon, hogy ezen változtassunk. Illetve még szurkolóinkba kapaszkodhatunk, akik rengeteget segíthetnek azon, hogy átlendüljünk ezeken a nehéz periódusokon, mert rajtuk valóban nem múlik semmi, hiszen még idegenbe is rendre elkísérnek minket, elképesztő hangulatot teremtve bárhol is játszunk.

– Szombaton szükség is lesz a katlan hangulatra, ugyanis egy közvetlen riválist a Kozármislenyt fogadjátok, akik ellen nagyon kellenek a pontok…

– Sőt, talán még az sem túlzás, ha úgy fogalmazok, hogy akár még a bennmaradást is nagyon komolyan befolyásolhatja ennek a találkozónak az eredménye. Ráadásul egy rendkívül kellemetlen stílusú, kiszámíthatatlan csapattal kell szembenéznünk, ez azért jól látszott az eddigi meccseiken is. Szinte minden bajnoki ellenfelükkel szemben nagyon sokáig versenyben voltak, és igencsak megnehezítették minden együttes dolgát. Több jól cselező játékosuk van, akik könnyen meg tudják bontani a védőfalat, ugyanakkor megvannak azok a kézilabdázóik is, akik pedig a távoli zónákból veszélyesek. Ezért is lesz nagyon fontos, hogy maradéktalanul betartsuk a taktikai utasításokat, de megfelelően tudjuk elővételezni is ellenfelünk támadójátékát, és maximálisan együtt mozogva egy masszív falat húzzunk a kapunk elé.

– Meg gondolom ezúttal is kulcskérdés lesz a végjáték?

– Mindenképpen, szóval végig hatvan percen keresztül tökéletes koncentrációval kell kézilabdáznunk. Viszont az is fontos lesz, hogy energikusan kezdjük a találkozót, és már az elejétől erőt demonstrálva megmutassuk, hogy itt számunkra csak a győzelem az elfogadható. Ezért is lesz lényeges, hogy minél több könnyű gólt szerezzünk, de felállt fal ellen is bátor, lendületes játékot produkáljunk, ne hagyjuk, hogy szétfaultoljanak minket. Végig kell dominálnunk az összecsapást, és persze belőni a helyzeteinket, és akkor biztos vagyok benne, hogy itthon tudjuk tartani a két pontot. Remélem szurkolóinkra ezúttal is számíthatunk, és ezen a valóban kulcsmérkőzésen is mellettünk lesznek és segítenek kiharcolni a győzelmet.

Dömény Dezső