Online fogadás | TippmixPRO

Nehéz találkozó előtt lányaink

Interjú Bencsik Bojanával

Ismét egy idegenbeli összecsapásra készül lila-fehér kézilabdacsapatunk, méghozzá szombaton Dunaújvárosba utaznak lányaink. Ráadásul a bennmaradásért egyre élesedő küzdelemben, rendkívül sokat jelentene, ha pontokkal térhetne haza együttesünk. Ezt szem előtt tartva készülnek játékosaink, akik közül már vannak olyanok, akiket jövőre is egészen biztosan lilában láthatunk, hiszen már hat kézilabdázónk is aláírta szerződését a következő évadra. Közéjük tartozik fiatal beállónk Bencsik Bojana is, aki ebben a szezonban nyugodtan mondhatjuk, hogy mind védekezésben, mind támadásban alapemberré nőtte ki magát, olyannyira, hogy a legutóbbi Loki elleni találkozón, öt alkalommal is bevette ellenfelünk kapuját. Vele beszélgettem a szerződéshosszabbítás és persze a hétvégi mérkőzés kapcsán.

Bencsik Bojana

– Minden jel arra mutat, hogy jól érzed magad Békéscsabán, legalábbis a szerződéshosszabbításodból én erre következtetek?

– Jól látod, abszolút úgy érzem, hogy jó helyen vagyok most itt a klubnál, mind szakmailag, mind emocionálisan megkapom azt amire nekem jelenleg szükségem van. Ráadásul a nevelőklubomról van szó, így nyilván sokat jelent számomra az egyesület, pont ezért sem kellett sokat gondolkodnom a hosszabbításról.

– Poszttársad sajnálatos kiesése után pedig egyre inkább alapember lettél védekezésben, de az utóbbi meccseken támadásban is már egyre markánsabb szerephez jutottál. És bizony a Loki ellen éltél is ezzel, elég csak megnézni az öt lőtt gólodat…

– Alapvetően sajnálatos, hogy pont egy ilyen szituáció miatt kellett védekezésben is előrelépnem, de annak azért örülök, hogy megkaptam a bizalmat, és igyekszem élni is ezzel. Az meg pláne sokat jelentett nekem, hogy támadásban is lehetőséget kaptam az elmúlt találkozókon, és az igazat megvallva, most már sokkal komfortosabbnak érzem a beállójátékot is, nem volt bennem az a plusz drukk ami korábban érezhető volt rajtam. Talán ennek is volt köszönhető, hogy sikerült többször is eredményesnek lennem a Debrecen ellen.

– Több mint három hete volt az utolsó tétmeccsetek, úgyhogy azért most bőven volt időtök felkészülni a szombati derbire, illetve az előttetek álló megmérettetésekre…

– Igyekeztünk is kihasználni ezt, sokat gyakorolni, akár edzőmeccseken is, fókuszban a korábbi hibáink kijavításával. Különösen nagy hangsúlyt fektettünk a visszafutásokra, mert talán ez az amiben a legtöbb hiányérzetünk lehetett az elmúlt találkozókon, és bizony a jövőben is komoly jelentősége lehet annak, hogy ezt miként tudjuk majd megoldani. Illetve nyilván erőnlétileg is próbáltunk felkészülni az előttünk álló erőltetett menetre. Persze árnyoldalai is vannak ezeknek a hosszú szüneteknek, hiszen közel két hónap alatt mindössze két tétmérkőzésünk volt csak, így pedig nehéz folyamatosan az optimális ritmusban lenni. De valóban legalább volt időnk alaposan kielemezni a Kohász játékát, és nem titkoltan fél szemmel már az idény kulcsmeccsének is nevezhető NEKA elleni csatára is egy picit előretekintettünk.

– De azért előtte még Dunaújvárosban kell helytállnotok, hogy készültök, mi lehet az a méregfoga ellenfeleteknek, amit mindenképpen ki kell húzni a siker érdekében?

– Ha egyet kellene mondanom, akkor a gyors lerohanásaik megakadályozása. Ebben rendkívül jók, iszonyatosan gyors szélsőik vannak, de alapból is nagyon komoly tempót diktálnak. Leginkább ezzel vertek meg minket ősszel is itthon, na meg a kapusteljesítményükkel, amire ezúttal szintén jobban fel kell készülnünk. Illetve azt hiszem feltétlenül ki kell emelnem Szalai Babett játékát is, aki ténylegesen a fő mozgatórugója az Újváros támadójátékának.

– Túlságosan sok sikerélményetek sajnos nem volt az utóbbi időben Dunaújvárosban, gondolom a legjobb alkalom lenne ezt most megtörni?

– Igazából erre készülünk. Szeretnénk visszavágni a fájó hazai vereségért, amit ősszel kaptunk tőlük, na meg a bennmaradás szempontjából is rettentően kellenének a pontok. Abban biztos vagyok, hogy ezúttal sem vár ránk könnyű mérkőzés, sőt egy kifejezetten harcos találkozót várok szombaton. Úgyhogy az első pillanatoktól kezdve nekünk is a kellő hőfokon kell játszanunk, és főleg védekezésben, határozottan, megállító faultokkal elbizonytalanítani őket. Elöl pedig koncentráltan, a ziccereket belőve kézilabdázni, és persze megoldani a visszafutást, amit ahogy mondtam, az összecsapás igazi kulcsa lehet a számunkra.

Dömény Dezső