Online fogadás | TippmixPRO

Szombaton a Budaörs érkezik a Városi Sportcsarnokba

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE csapata 2017. november 18-án, szombaton 17 órai kezdettel a Budaörs együttesét fogadja bajnoki mérkőzésen a Városi Sportcsarnokban.

beharangozo_kep_171118

A vendég budaörsiek 8 mérkőzést játszottak eddig a bajnokságban, amelyeken 5 pontot szereztek, ezzel a táblázat 10. helyén állnak jelenleg.

A Pest megyei csapat Kisvárdán 23:22 arányban nyert, hazai környezetben 35:21-re győzte le a Kecskemétet, míg az Alba Fehérvér KC ellen 30:30 arányú döntetlent ért el. A vendégek legeredményesebb játékosa a válogatott átlövő, Szöllősi-Zácsik Szandra, aki 44 találatot jegyzett eddig. Mellette ki kell emelni a rutinos Hornyák Ágnest, aki védőmunkája mellett 35 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját az eddigi 8 bajnokin. A Budaörs együttesében két egykori békéscsabai játékos is szerepel, a kapus Sipeki Flóra, aki 4 idényen keresztül védett Békéscsabán, valamint a saját nevelésű szélső, Mézes Laura, aki azonban még nem tudott pályára lépni az idei bajnokságban.

Szabadfi Ágnes, a Budaörs beállója a következőképpen vélekedik az esélyekről:

„Hazai pályán a Békéscsaba biztosan nem fogja könnyen adni a két pontot, emellett a héten új edző is érkezett hozzájuk, ami extra motivációt jelent most nekik. Mi mindenképpen a győzelem reményében utazunk a Viharsarokba, és úgy gondolom, amennyiben az elejétől kezdve fegyelmezetten játszunk, meg is fogjuk szerezni a két pontot. A Békéscsaba egy fiatal csapat, amely nyilván bizonyítani szeretne az új edzőjének, de úgy gondolom, hogy mi motiváltabbak leszünk, és győzni fogunk. Nem abból indulunk ki, hogy nulla pontos a Békéscsaba, hiszen egy küzdős együttesről van szó, mi azonban egyértelműen győzelmi szándékkal lépünk pályára.

Mihály Attila, a Budaörs vezetője a győzelem reményében küldi pályára együttesét, de óva inti csapatát az elbizakodottságtól.

„Soha nem szoktunk foglalkozni az ellenfeleink táblázaton elfoglalt helyezésével, nyilván a játéknak jót tehet, hogy a csabai csapat most új impulzusokat kapott. Ezúttal sem fogunk túl sokat foglalkozni az ellenfelünkkel, nem érdemes mérlegelnünk, nyílt sisakkal fogunk pályára lépni, szeretnénk a saját játékunkat játszani, valamint irányítani az eseményeket. A Békéscsaba jobb csapat annál, hogy egyetlen tollvonással el lehessen intézni, erre külön felhívtuk a játékosaink figyelmét. A legjobb játékunkat szeretnénk nyújtani, és meglátjuk, ez mire lesz elég szombaton. Több mérkőzését is láttuk a lila-fehéreknek, úgy gondolom, hogy van bennük még tartalék, ugyanakkor ez ránk is igaz. Csak abban az esetben tudunk nyerni szombaton, amennyiben a legjobb tudásunk szerint teljesítünk.” – zárta esélylatolgatását a vendégek szakvezetője.

Az Előre NKSE hétfő óta készül az új vezetőedző, Horváth Roland irányításával, aki Siófokról érkezett a Viharsarokba. A csabaiak végig motiváltan dolgoztak a héten, az edzések fegyelmezetten, jó hangulatban teltek. A lila-fehérek teljes kerettel készültek a héten, csatlakozott az állományhoz a korábban könyöksérüléssel küzdő beálló, Pintér Zsanett is, így Horváth Roland minden játékost meg tudott ismerni az első héten. A szombati találkozón várhatóan a keretben kap helyet két 16 éves ifjúsági korú játékos is, a csabaiak várhatóan nevezni fogják a mérkőzésre a saját nevelésű Dombi Katalint és Hős Katát, aki az ifjúsági együttes vezéralakjai.

„Abban bízom, hogy plusz motivációt tudok adni a lányoknak, szokták mondani, hogy „új seprű, jól seper”, remélem, ez most is így lesz. Egész héten motiváltan, jól dolgozott a csapat, videóztunk, készültünk a budaörsiek játékából. Azt gondolom, a lányoknak most arra van a leginkább szükségük, hogy egy kis többletenergiát, egy kis töltődést kapjanak, és fegyelmezett motivált játékkal meg tudjuk szerezni a két pontot a Budaörs ellen. Hét közös edzésen vagyunk túl, a csapat motivált és elszánt, az edzések nagyon jó hőfokon zajlottak.” – nyilatkozta Horváth Roland a mérkőzés előtt.

Zöldi-Tóth Katalin a csabaiak legrutinosabb játékosa, a válogatott beálló sok nagy csatát megélt már. Játékosunk bízik a sikerben, de tudja, ez csak felkészült, koncentrált játékkal érhető el.

„A Budaörs két rutinos játékossal rendelkezik Szácsik Szandra és Hornyák Ági személyében, rájuk mindenképpen kiemeltebben kell figyelnünk, de ne feledjük el a kapus Sipeki Flórát sem, ő is a meghatározó emberek közé tartozik. Hármójukra mindenképpen nagyon kell készülnünk, de rajtuk kívül is ügyes, tehetséges magyar játékosok alkotják a vendégek keretét. A Budaörs sokat fut, szereti a lerohanásokat, egyik fegyvere a gyors középkezdés, ezek mindig is jellemezték Mihály Attila csapatait.” – jellemezte röviden az ellenfél csapatát Zöldi-Tóth Katalin.

A Budaörs az elmúlt időszakban a csabaiak mumusává vált, a két csapat legutóbbi három összecsapását a Pest megyei együttes nyerte meg, különösen fájó volt a lilák számára az előző idényben hazai pályán elszenvedett 25:32 arányú vereség.

A bajnoki mérkőzés szombaton, 17 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban, a játékvezetők Altmár Kristóf és Horváth Márton lesznek.