Online fogadás | TippmixPRO

Szombaton a Budaörssel csatáznak lila-fehér lányaink

Szombaton ismét hazai környezetben lép pályára együttesünk a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE, az ellenfél pedig ezúttal egy középcsapat, a Budaörs gárdája lesz.

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE - Moyra-Budaörs Handball

A középcsapat jelző azt hiszem maximálisan illik ellenfelünkre, lévén tizenegy megszerzett ponttal jelenleg a tabella hatodik pozíciójában tanyáznak, mindössze egy ponttal lemaradva az előttük álló váci gárdától. Sikerességük leginkább a hazai pályán nyújtott kiváló teljesítményükben rejlik, hiszen a hét Budaörsön lejátszott mérkőzésükből mindössze hármat veszítettek el, azt is a tabella első három helyezettje ellen. Ellenben vendégként már korántsem ennyire sikeresek, igaz eddig mindössze négy alkalommal játszottak idegenben, de csak az MTK együttesét tudták nagynehezen 33-32 arányban legyőzni, még a második fordulóban. Azóta viszont három fájó vereséget könyvelhettek el Budaörsön kívül, mert még Debrecenben tizenegy góllal talán nem olyan arcpirító kikapni, ellenben a székesfehérvári 27-26-os, és pláne a kozármislenyi 30-27 arányú vereség már valószínűleg nem volt bekalkulálva a Pest vármegyei csapatnál. Az előző fordulóban azonban hazai pályán fogadták a Dunaújváros együttesét, és bár végig szorosan alakult a találkozó, azért a Budaörs végig kézben tartva az összecsapást végül 28-26-ra megnyerte a rangadót. Legeredményesebb gólvágójuk Szekerczés Luca ezúttal is öt gólt hintett a Kohász kapujába, amivel már így összesen 56 találatot szorgoskodott össze ebben a szezonban. Az előző kiírásban egy hellyel csapatunk előtt a tizenegyedik pozícióban zárták az idényt, melyet követően hat játékos távozott tőlük, és öt kézilabdázó érkezett a helyükre, Debreczeni-Klivinyi Kinga, Ferenczy Boglárka, Mistina Kitty, Szabó Anna és Uhrin Lili személyében.

Lila-fehér csapatunk ezzel szemben egy Kisvárdai vereséggel hangolt a szombati rangadóra, mely bár kifejezetten jól indult számunkra, 7-7-es állásnál Marija Lanistanin sérülését követően azonban megtorpantak lányaink, amit a hazaiak remekül kihasználva ötgólos előnyt építettek ki a szünetre. Ami a fordulást követően már nyolc gól is volt, és bár hatalmas hajrát produkálva a lilák két gólra vissza tudtak zárkózni, de az utolsó két találat mégis a várdaiaké volt, akik ezzel 25-21 arányban megnyerték az összecsapást. Így noha Borbély Mártit követően egy újabb visszatérőnek örülhettünk a meccsen, Giricz Laura személyében, most ismét egy másik játékosunkért szoríthatunk, azaz, hogy szerb átlövőnket minél hamarabb újra a pályán láthassuk. Ezzel a vereséggel egyébként csapatunk maradt hétpontos, így a tizenkettedik pozícióból várja a szombati rangadót.

Amióta a Budaörs először bemutatkozott az élvonalban, összesen tizenkettő összecsapást játszottak a felek, teljesen kiegyenlített mérleggel, tehát az együttesek találkozóin hat alkalommal csabai, és szintén hat esetben budaörsi siker született. A Budaörs legutóbb 2022 decemberében vizitált utoljára Békéscsabán, ami 28-26-os lila-fehér győzelemmel végződött, viszont Budaörsön áprilisban már ellenfelünk örülhetett a 25-20 arányú sikerüknek.

A csapatok idei első mérkőzését szombaton 18:00 órától rendezik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, melyen a két sípmester, Altmár Kristóf és Horváth Márton lesznek.

Dömény Dezső

line