Online fogadás | TippmixPRO

Szombaton alsóházi rangadó a Népfürdő utcában

Interjú Mihálffy Adriennel

20180504_mihalffy_adrienn

Nincs megállás a K&H Női Kézilabda Ligában, mert ugyan a hajrába fordult a bajnoki küzdelem, a sorozatmérkőzések tovább folytatódnak. Így természetesen csapatunk számára is, lányaink ugyanis szombaton Budapestre, az MTK otthonába látogatnak, majd négy nappal később a Ferencváros együttesét látják vendégül. A fővárosi összecsapás ráadásul egy igazi alsóházi rangadót ígér, mert a két együttes között mindössze egy pont a különbség a bajnoki tabellán a csabai lányok javára. Lassan már csak matematikai esélye marad a Kecskemétnek a bennmaradásra, de a felek csak akkor nyugodhatnának meg teljesen, ha szombaton begyűjtenék a két bajnoki pontot. Az MTK egyébként ősszel szerepelt igazán jól, ugyanis az eddig összecsipegetett kilenc pontjukból hetet a bajnokság első etapjában szereztek. A bajnokság tavaszi részében eddig kizárólag a Kecskemétet tudták két vállra fektetni Vlagyimir Golovin tanítványai.  A legutóbbi hazai összecsapásuk alkalmával a Fehérvártól szenvedtek hétgólos vereséget, míg az elmúlt fordulóban Budaörsön léptek pályára, és szoros mérkőzésen ugyan, de 33:30 aányban ismételten térdre kényszerültek a kék-fehérek. A lilák ezzel szemben nagyszerű menetelésben vannak, hiszen a március végi, Kecskemét elleni győzelem óta csak a Vác és a Debrecen tudta elcsenni a pontokat Horváth Roland lányai elől, a vasárnapi, Vasas ellen 32:24-re megnyert találkozóval pedig a lila-fehér egylet nagyon nagy lépést tett az NB I-es tagságának megőrzése felé. Többek között erről a mérkőzésről, és a lilák előtt álló újabb feladatról kérdeztem csapatunk fiatal átlövőjét, a védekezés egyik oszlopát, Mihálffy Adriennt.

– Roppant fontos pontokat szereztetek vasárnap, mi döntött a javatokra?

– Leginkább a védekezésünk megfelelő minősége volt a kulcs, az, hogy kellően kemények és határozottak voltunk, illetve még egy kivaló kapusteljesítmény is párosult ehhez. Emellett koncentráltan játszottunk, és belőttük a ziccereinket, amelyek a Loki ellen kimaradtak. Nagyon készültünk a Vasas elleni találkozóra, mert tudtuk, hogy nagyon fontos mérkőzés ez a számunkra, és azt hiszem, fejben is maximálisan oda tudtuk tenni magunkat.

– Az év folyamán vezéregyéniséggé nőtted ki magad védekezésben, és úgy tűnik, hogy a mindössze januárban érkezett Giricz Laurával már hosszú évek óta egy párt alkottok a hátsó szekcióban…

– Valóban nagyon jól megértjük egymást Laurával a pályán, és noha tényleg sokszor hosszú idő kell arra, hogy védekezésben összecsiszolódjanak egyes játékosok, mi hamar megtaláltuk az összhangot. Kifejezetten szeretek is védekezni, és ugyan utánpótlás korúként még kevesebb feladatom volt hátul, már az előző szezon második felében hangsúlyosabb szerepem lett azzal, hogy bekerültem a hármas védő pozíciójába. A jelenlegi idényben pedig már a védekezés komplett irányítására is lehetőségem van, és ezt nagyon élvezem. Természetesen azért a támadásokról sem szeretnék lemondani a jövőben, de ott még nem érzem magamon azt a magabiztosságot, mint védekezésben. 

– Szombaton ismételten egy alsóházi derbi vár rátok, csak ezúttal idegenben…

– Igen, és azt azért szögezzük le, hogy ezt a találkozót is ugyanolyan fontosnak tartjuk, mint a Vasas elleni mérkőzést. Az mindenképpen érezhető az egész csapaton, hogy sokkal felszabadultabbak lettünk a vasárnapi győzelmet követően, pihenhettünk is egy picit – ami azért jól jött itt az erőltettet menet közepette -, de teljesen azért még nem dőlhetünk hátra, így szeretnénk még pontokat gyűjteni és legyőzni az MTK-t. 

– Akkor ezek szerint a cél az újabb idegenbeli siker?

– Mindenképpen. Az biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz, mert nem csak nekünk kell a bennmaradásunk bebiztosításához még egy győzelem, hanem az MTK-nak is. Egészen biztosan mindent meg fognak tenni a kék-fehérek azért, hogy otthon tartsák a pontokat. Mi pedig, ha már megelőztük őket a tabellán, szeretnénk megtartani, vagy akár meg is erősíteni a 11. pozíciónkat. Azt gondolom, megfelelően felkészültünk belőlük, így ha okosan és nyugodtan játszunk, akkor eredményesen fel tudjuk törni a védelmüket. Megint fontos lesz, hogy a helyzeteinket belőjük, és hátul hozzuk azt a stabilitást, ami az elmúlt mérkőzéseken a sikereket jelentette számunkra.

– A legfontosabb kelléket, a Békéscsaba táblát már bekészítettétek?

– Jó is, hogy mondod, semmiképpen nem szabad itthon hagyni. De a viccet félretéve, már sokat beszélgettünk arról, mi az oka annak, hogy idegenben nem tudjuk azt a játékot játszani, amit hazai környezetben. Az egyik csapattársam meg is jegyezte, ha elhagyjuk a Csaba táblát, akkor leblokkolunk. Erre a csapatpszichológusunk azt tanácsolta, készítsünk egy ilyen táblát és vigyük magunkkal, hogy az idegen közeg okozta mentális görcsösséget feloldja. Hát legutóbb bejött, és remélem szombaton is sikerül a hazai pályához hasonló vehemenciával és sikerességgel kézilabdáznunk.

A két csapat január közepén csapott össze először az idei kiírásban, és együttesünk számára meglehetősen emlékezetes maradt az a találkozó, hiszen a lila-fehérek azon a mérkőzésen, a 29:26-os hazai sikerrel gyűjtötték be a szezon első pontjait. A visszavágó tehát szombaton, Budapesten az Elektromos csarnokban lesz 18 órától, a találkozó két játékvezetője Bacs József és Bóna Szabolcs lesz.