Tippmix

Szombaton Budaörsre látogatnak lányaink

A női kézilabda élvonal ötödik fordulója újfent egy idegenbeli túrát tartogat lila-fehér csapatunk számára, ráadásul ez már a negyedik vendégszereplése lesz ebben az idényben az Előrének.

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE - Budaörs

A szombati állomás ezúttal Budaörs lesz, akik az elmúlt szezonokban igencsak tényezők lettek a bajnoki mezőnyben, hiszen az előző kiírás végén is az előkelő hetedik helyen zárták a küzdelmeket. És most is hozzák ezt a teljesítményt, mert jelenleg is a hetedik pozícióban tanyáznak ötvenszázalékos mérleggel, azaz négy ponttal. Hozzánk hasonlóan ők is túl vannak két éremesélyes gárda elleni összecsapáson, mely számukra is két vereséget hozott. A nyitófordulóban a Ferencvárostól 38-18-ra, a Mosonmagyaróvártól pedig a legutóbbi játéknapon kaptak ki 35-29 arányban, mindkét esetben idegenben. A kettő között viszont győzelmeket ünnepelhettek, először otthon a Fehérvár elleni kétgólos sikert, majd Vácon egy 28-25-re megnyert találkozót. Ami a keretüket illeti, összesen nyolc játékos távozott tőlük a nyáron, és noha ezek között több rutinos játékos is van, azért még így is maradtak olyan húzóemberek Buday Dániel csapatában, mint Debreczeni-Klivinyi Kinga, Szekerczés Luca vagy Liliia Gorilska. Azonban az érkezők között is találunk kiváló kézilabdázókat, akik közül kétségtelenül a legnagyobb név, a Győrből érkező Szöllősi-Schatzl Nadine, de a beálló Bardi Fruzsina, a balátlövő Horváth Petra, a balszélső Lengyel Eszter, a jobbszélső Sztankovics Kyra, vagy az egykori békéscsabai irányító Marincsák Nikolett neve is jól cseng kézilabdás berkekben. Sőt, az ETO-tól még a fiatal irányítót Farkas Júliát is kölcsönvették erre a szezonra.

Lila-fehér együttesünk számára is megtört a jég szombaton, lévén sikeresen mutatkoztak be az új idényben hazai pályán, a Fehérvár elleni győzelem által. Ami sokáig úgy tűnt, hogy nagyon magabiztos siker lesz, köszönhetően csapatunk agilis első félidőbeli játékának, ahol a négygólos csabai vezetés még a vendégek számára volt hízelgő. Erre tett még rá egy jó nagy lapáttal a második játékrész elején a Rác csapat, és egy 7-2-es rohammal nyolc góllal elhúztak a Fehérvártól. Ekkor azonban megtorpantak lányaink, és bár az Alba vészesen olvasztotta hátrányát, szerencsére a végére azért egy gól csak megmaradt az előnyből, és így 21-20-ra, ugyan izgalmassá téve a végjátékot, de győzelmet ünnepelhetett a lila-fehér hölgykoszorú. Melynek kulcsát egyértelműen a védekezésünk és portugál kapusunk Jessica Ferreira védései jelentették, de egy hetes erejéig azért a fiatal Lakatos Réka is bemutatkozott csapatunkban, akit Szabó Dorci sajnálatos sérülése miatt vett kölcsön klubunk, a Loki NB1/B-s együttesétől.

Függetlenül attól, hogy az előző szezonban a felek mindkét összecsapását a budaörsiek nyerték – a Viharsarokban 25-22-re, még májusban Budaörsön 30-26 arányban –, a csapatok egymás elleni mérlege meglehetősen kiegyenlített, hiszen nyolc alkalommal ellenfelünk, még hatszor együttesünk ünnepelhetett győzelmet. Igaz, vendégként utoljára 2019 februárjában született lila-fehér siker, akkor 35-25-ös diadalnak örülhettünk.

A csapatok tehát szombaton 17:00 órától a Budaörsi Városi Sportcsarnokban csapnak össze ismét, a találkozó játékvezetői Bátori Bence Martin és Szécsi Lantos Boldizsár lesznek.