Online fogadás | TippmixPRO

Szombaton Fehérváron lép pályára az Előre NKSE

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE együttese 2017. november 4-én, szombaton 17 órakor a Fehérvár KC otthonában lép pályára bajnoki mérkőzésen.

20171031_enkse_edzes

A hazaiak eddig meglehetősen felemás képet mutatnak, hiszen hazai pályán vereséget szenvedtek a Kisvárda és a Vác ellen, de nyertek Debrecenben és Kecskeméten, legutóbb pedig Budaörsön értek el döntetlent, így 5 ponttal várják a szombati találkozót. Az Alba erős kerettel rendelkezik, amelyben 7 minőségi légiós is található, de magyar játékosiak is komoly játékerőt képviselnek. Meglepő, hogy hazai pályán eddig pont nélkül maradtak, de a debreceni győzelmük mindenképpen a bravúr kategóriába sorolandó. Legeredményesebb játékosaik is külföldiek, Gorshenina és Mendy egyaránt 30 gólos eddig, őket követi a házi góllövőlistán a 21 gólos Lavko, valamint a 18 találattal rendelkező Gjorgjijevska. A hazaiak vezetőedzője, Deli Rita arra számít, hogy a védekezésük hatékonysága lehet a szombati győzelem kulcsa:

„Arra készülünk, hogy a ránk jellemző feszes védekezés ezúttal megvalósul hazai pályán, ezt kilépésekkel, megállító faultokkal, valamint besegítésekkel szeretnénk hatékonyabbá tenni. A Békéscsaba játékosállománya megváltozott a nyáron, de még így is nagyon komoly lövőerővel rendelkeznek, példa erre Walfisch Mercédesz, aki az egyik legnagyobb lövője a lila-fehéreknek. Emellett vannak a csabaiaknak fiatal, külföldi játékosaik, akik főleg a távoli zónából eredményesek. A vendégek most még pont nélkül állnak a bajnokságban, remélem, ez a mérkőzés után is így fog maradni. Volt a héten náluk egy edzőváltás, amely mindig magával hoz egy más fajta érzésvilágot a játékosokban.” – zárta esélylatolgatását a fehérváriak szakvezetője.

A fiatal Piller Kármen eddig mind a hat találkozón pályára lépett, ezeken egy alkalommal volt eredményes. Az Alba KC irányítója mindenképpen győzelmet vár a szombati mérkőzésen:

„A legutóbbi budaörsi mérkőzés tanulságos volt számunkra, nagyon szerettük volna elhozni a 2 pontot, de ez sajnos nem sikerült. Kemény munkával kezdtük a hetet, abszolút sikerorientáltan készülünk a Békéscsabai elleni bajnoki találkozóra. Egyértelműen nyerni szeretnénk, nincs más lehetőségünk, mint a 2 pont itthon tartása. Mindig azt szokták mondani, hogy a hazai pálya ad egy pluszt, amikor a játékosok a szurkolók segítségével tudnak átlendülni a holtponton, nekünk ez eddig nem nagyon jött be. Szeretnénk végre megmutatni, hogy hazai pályán is eredményesek vagyunk, és nyerni tudunk a Békéscsaba ellen. Az edzőváltás mindig egy pluszt hoz a játékosoknak, biztos, hogy felkészült ellenféllel fogunk szombaton találkozni, de mi is nagyon motiváltan fogunk pályára lépni.” – mondta Piller Kármen a találkozó előtt.

A bajnokságot rosszul kezdő EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE mozgalmas napokon van túl, hiszen a Vác elleni vereséget követően edzőváltás is történt a klubnál, az egyesület vezetése és Skaliczki László közös megegyezéssel szerződést bontottak egymással. A lilák szakmai munkájának irányítását megbízott edzőként a serdülő csapat trénere, Fábián Csaba vette át, aki így vélekedik a találkozó előtt:

„Felszabadult játékot várok a csapattól. A héten arról beszéltünk a lányokkal, hogy görcsösen nem lehet kézilabdázni. Az edzéseken jól dolgoztak a játékosok, közülük a sérült Pintérre nem számíthatok a szombati találkozón. Ilyenkor gyökeres változtatásra nincs lehetőség, a védekezést finomítottuk az edzéseken, támadásban pedig türelmesnek kell lennünk.” – zárta szavait a csapat megbízott vezetőedzője.

Nincs könnyű helyzetben a csapat és annak kapitánya, Walfisch Mercédesz sem, akinek fiatalon kell megbirkóznia az irigylésre méltónak egyáltalán nem nevezhető szituációval:

„Sok minden történt velük ebben a pár napban, szombaton kikaptunk a Vác ellen, és kedden az edzőnk is elköszönt tőlünk. Úgy gondolom, hogy nagyon nehéz helyzetben vagyunk, de ilyenkor kell különösen összefognia és együtt lennie a csapatnak, és meg kell próbálnunk a legtöbbet kihozni az adott helyzetből.” – mondta az átlövő, aki az eddigi 6 mérkőzésen 45 gólt szerzett, ezzel harmadik helyen áll a góllövőlistán.

A kapus Györkös Rebeka kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt eddig, a Ferencváros elleni idegenbeli találkozón pedig extrát hozott, erre lesz szükség szombaton is a jó eredmény elérése érdekében.

„Elsősorban a védekezésünket kell összeszednünk, az lesz mindennek az alapja. A Fehérvárnak nagyon jó átlövői vannak, gyors játékot játszanak, amennyiben ezeket valamilyen szinten meg tudjuk szűrni, akkor lehet esélyünk jó mérkőzést játszani.” – taglalta az esélyeket lilák 23 éves hálóőre.

A találkozó szombaton 17 órakor kezdődik a Köfém Sportcsarnokban, a játékvezetők Ónodi Erika és Őri Erika lesznek.