Online fogadás | TippmixPRO

Továbbra is hinnünk kell magunkban

Interjú Mayer Szabinával

Péntek délután a szezon eddigi legfontosabb összecsapását rendezik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, amelyen két eddig még pont nélkül álló együttes feszül egymásnak. Ráadásul lila-fehér lányaink egy balatonboglári pofont követően szeretnének a vendég MTK legyőzésével felállni a padlóról. Csapatunk ennek megfelelően elszántan, a győzelem szellemében készül az összecsapásra, melyet rutinos beállónk Mayer Szabina is megerősített amikor a pénteki megmérettetés kapcsán kérdeztem.

Mayer Szabina

– Túl vagytok két fájó vereségen, milyen most az együttes mentális állapota?

– Tagadhatatlanul a szombati vereség a padlóra küldte a csapatot, mert erre a pofonra senki nem számított. De a sportban ez is benne van, itt a lényeg, hogy fel tudjunk állni az ütésből, hiszen a valódi sportemberi tulajdonság ebben a helyzetben mutatkozik meg igazán. Továbbra is hinnünk kell az elvégzett munkában, és pénteken bebizonyítanunk saját magunknak, a szakmai stábnak, a szurkolóinknak és mindenkinek, hogy igenis profi játékosok vagyunk akik elég érettek a legmagasabb osztályban szerepelni.

– Ha visszatekintünk a mérkőzésre akkor látjuk, hogy szoros első félidőt követően a másodikban ment el a NEKA elleni meccs, mi történt a találkozó második játékrészében?

– Azt, hogy egy kifejezetten jó első félidőt követően mi okozta azt a játékot amit bemutattunk, őszintén mondom, nem tudom. Azt tény, hogy a második játékrész elején megint beragadtunk egy kicsit, négy technikai hibát is elkövettünk továbbá kiállításokat is kaptunk ami teljesen kizökkentett minket, és sajnos ezt követően rettentő pontatlan, dekoncentrált játékot produkáltunk. A vereség okát ugyanakkor egyértelműen magunkban kell keresni, nem tartottuk be a taktikai utasításokat és rengeteget hibáztunk, ami egy ilyen meccsen elfogadhatatlan.

– Akkor ha jól értem, alaposan kiveséztétek a találkozót?

– Már a mérkőzést követően összeültünk és őszintén átbeszéltük a történteket. Ilyen helyzetben lényeges igazán, hogy egységesek maradjunk, mert ebből a gödörből csak csapatként tudunk kimászni. De szerencsére semmilyen széthúzás vagy egymásra mutogatás nincs a csapaton belül, mindenki azon van, hogy segítse, erősítse a másikat. Főleg mi rutinosabb játékosok, mert én is megéltem már sok mindent az élsportban, és ebből merítve próbálom támogatni a fiatalabbakat. Szóval innen már tényleg csak a pénteki találkozóval szabad foglalkozni, ott viszont a pályára rakni mindent amit tudunk, és megnyerni az összecsapást, ez most a leglényegesebb.

– Bizony nincs is idő sokat rágódni a történteken, hiszen ahogy mondod itt az újabb feladat, érkezik az MTK…

– Ezért is mondtuk, hogy nagyon gyorsan rendezni kell fejben a dolgokat és minden idegszálunkkal csak a mérkőzésre és a győzelemre kell koncentrálnunk. Nyilván különösen érdekes szituáció, hogy ellenfelünk is hasonló cipőben van jár mint mi, sőt náluk ez még edzőváltást is generált a héten. Ugyanakkor továbbra is azt gondolom, hogy nekünk most nem feltétlenül az ellenfelünkkel kell foglalkozni, hanem saját magunkkal, és azzal, hogy a megbeszélt taktikai utasításokat betartva a mi játékunkat tudjuk majd kidomborítani. Persze videózunk, felkészülünk ezúttal is ellenlábasunkra, hiszen az MTK egy kifejezetten erős játékosállományú klub, több rutinos és jó képességű kézilabdázóval a soraikban. Nem kérdés, hogy több van bennük mint amit eddig mutattak, de valahogy nem sikerült még teljesen egységbe kovácsolni a csapatot és kihozni magukból amit tudnak. De ez azt hiszem ránk is vonatkozik, úgyhogy itt a lehetőség nekünk is megmutatni, hogy az eddigieknél jóval többet tudunk.

– Mivel lehet akkor áttörni a gátat és megszerezni az első pontokat?

– Igazából a játék minden elemében jobbnak kell lennünk mint a NEKA ellen. Sokkal koncentráltabban kell játszanunk, és a helyzetkihasználásunkon is javítani kell. A legfontosabb viszont az, hogy higgyünk magunkban és kellő önbizalommal lépjünk pályára, mert csak így győzhetünk. Egységesnek kell lennünk végig és teljes odaadással küzdeni az első perctől kezdve. Ebben pedig most még inkább számítunk a szurkolóink segítségére. Hibáztunk sok mindenben az előző mérkőzésen, mégis arra kérem Őket, hogy legyenek mellettünk ebben a nehéz helyzetben is. Jöjjenek ki minél többen, mert szükségünk van rájuk és a biztatásukra, hogy ezt a valóban rendkívül fontos összecsapást megnyerjük.

Dömény Dezső