Online fogadás | TippmixPRO

Újabb rangadó előtt lányaink

Interjú Szabó Dórával

A múlt heti Kozármisleny felett aratott győzelmet követően szombaton ismét egy közvetlen vetélytárs ellen szállnak harcba lila-fehér lányaink, igaz ezúttal idegenben, méghozzá Kisvárdán lesz jelenésük. A hétpontos csapatok csatája is így kiemelt jelentőséggel bír, ezért együttesünk is a szombati győzelmi munícióval felvértezve, újfent a két pont reményében utazik ellenfelünkhöz. Ezt pedig kapusunk Szabó Dorci is megerősítette, aki a Misleny elleni teljesítményével igen komoly érdemeket szerzett a hétvégi sikerben.

Szabó Dóra

– Remekül szálltál be a szombati összecsapásba, és bizony látva az első játékrész szoros eredményét kellettek is a védések…

– Igen, örülök, hogy sikerült segítenem a csapatot és fontos pillanatokban tudtam védeni, bár azért az egész mérkőzést tekintve van bennem némi hiányérzet, mert szélről többször is kibabráltak velem az ellenfél játékosai, szóval onnan lehettem volna hatékonyabb is. Persze a dolgomat nagyban segítette a védőfalunk is, mely szinte végig remekül működött a meccsen, és a kritikus beálló körüli védekezést is sikerült kifejezetten jól megoldanunk. Azt hiszem ez volt a győzelem egyik kulcsa, na meg a hozzáállásunk, hogy nagyon akartuk a sikert, és az első perctől kézben tartottuk az eredményt. Még amikor szorosan is alakult az első félidő, akkor sem adtuk át egy pillanatig sem a vezetést ellenfelünknek.

– A fordulás után aztán már egyre inkább a Ti akaratotok érvényesült a meccsen…

– Nekem már az első játékrészben az volt az érzésem, hogy egyértelműen jobbak vagyunk, de mindig amikor felnéztem az eredményjelzőre, az rendre döntetlent vagy csak egygólos vezetést mutatott. Viszont nem inogtunk meg ettől sem, tényleg végig nagyon együtt voltunk ezúttal, és ha apránként is, de a másodikban már sikerült ellépni tőlük, a végjátékba pedig már hat találattal mentünk bele. Ezért volt egy pici hiányérzetünk, mert szerintem benne volt az összecsapásban, hogy nemcsak hárommal, hanem nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, de természetesen a kettő pont a lényeg, és az, hogy ez a siker segíthet minket abban, hogy növeljük az önbizalmunkat, és jobban higgyünk magunkban.

– Pláne, hogy egy újabb rangadó előtt álltok, ráadásul egy olyan csapat ellen, akinek az otthonában még sohasem sikerült nyernie a Csabának…

– Pontosan ezért is kiemelten kezeljük ezt a találkozót is, meg nagyon szeretnénk ebből a hétpontos bolyból fölfelé mozdulni. Nyilván nehéz a Kisvárdát idegenben megverni, mert bár komoly változások voltak a keretükben, de azért látszik, hogy egyre jobban összeérnek. Több kiemelkedő játékossal is rendelkeznek, itt különösen figyelnünk kell a két japán kézilabdázójukra, mert ügyes, jól cselező játékosok, akikkel szemben nem könnyű hatékonyan védekezni. Na meg Bucsi Lilit is kiemelhetem, aki mindemellett még igen jól is ismer minket.

– Milyen összecsapásra számítasz akkor?

– Szoros, kiélezett meccsre, amelyben remélem mi is hatvan percen keresztül partnerek leszünk, és aztán a végjátékban már bármi megtörténhet. Mindenképpen a Kozármisleny elleni játékot kell továbbvinnünk, azt a védekezést, és persze azt a támadójátékot, hiszen végre túl tudtunk lépni a huszon-egynéhány gólos találkozókon, és harminc fölött lőttünk, jó helyzetkihasználással. Erre lesz most is szükség, hogy belőjük a helyzeteinket és megfelelően visszarendeződjünk, különösen figyelve ellenfelünk gyors középkezdéseire. Csapatként kell ezúttal is dominálnunk, és valóban elhinnünk, hogy képesek lehetünk nyerni.

Dömény Dezső