Online fogadás | TippmixPRO

Visszavágásra készülnek lányaink Egerben

Interjú Horváth Rolanddal

A női kézilabda bajnokság immáron utolsó szakaszába fordultunk, hiszen mindössze négy forduló van még hátra az idei küzdelmekből. És talán úgy is fogalmazhatunk, hogy lila-fehér csapatunk számára igazából csak most kezdődnek a tavaszi küzdelmek, mert a felső illetve középházi ellenfelek után most már alsóházi, sőt közvetlen riválisok ellen kell majd felvenni a harcot. Első körben pedig a lilák számára talán leginkább várt, és a tavasz legnagyobb presztízsű találkozója következik Egerben. És nem elsősorban a hazaiak alsóházi szereplése kapcsán illethetjük ezt az összecsapást komoly presztízsűnek, hanem sokkal inkább a két csapat őszi békéscsabai mérkőzése miatt. Azon a találkozón ugyanis óriási meglepetésre egy találattal a vendég egriek legyőzték a csabai lányokat, amivel fájó sebet ütöttek a lilák idei teljesítményén. Ha azonban még az előző fordulóbeli Ferencváros elleni 19 gólos vereséget is idevesszük, akkor joggal feltételezhetjük azt, hogy a csabai hölgykoszorú már lázasan készül arra, hogy egy erőben azért hozzájuk jóval közelebb álló csapat ellen végre megmutathassák valós tudásukat. És azért valljuk meg, a sérülések miatti nehézségek ellenére is azért ez a cél igencsak reálisnak tűnik. Lévén az Eger mindösszesen azzal a kettő ponttal rendelkezik csak eddig a bajnokságban, amit azon az ominózus viharsarki összecsapáson gyűjtött. Persze azért hazai pályán több alkalommal is megvillantották már oroszlánkörmeiket, hiszen az MTK együttese is mindössze két góllal, a Fehérvár gárdája pedig négy találattal tudott csak föléjük kerekedni. Ebben pedig elvitathatatlan az egykoron Békéscsabán is megfordult Sári Barbarának a szerepe, aki ipari mennyiségben termeli a gólokat. Érdekesség, hogy 136 találatával az ötödik helyen tanyázik jelenleg a góllövőlistán, és ezzel éppen a két legeredményesebb lila-fehér gólvágót, az eddig 131 találatig jutó Aleksandra Vukajlovicot és a 120 gólnál járó Walfisch Mercédeszt előzi meg. A felkészülés közben együttesünk szakvezetőjétől Horváth Rolandtól érdeklődtem miként készülnek a lányok a hétvégi megmérettetésre.

20190426_horvath_roland

Fotó: Antal János

– A sereghajtó otthonába látogattok, és talán nem is lehet kérdés milyen célokkal utaztok Egerbe!

– Valóban nem, hiszen a célunk csak is a győzelem lehet, tehát egyértelműen a két bajnoki pontért megyünk. Engem személy szerint is nagyon motivál az, hogy visszavágjunk ellenfelünknek a hazai fiaskó miatt, de azt gondolom a lányok is hasonlóan állnak ehhez a mérkőzéshez. Talán a szezon legnagyobb pofonja volt számunkra az a novemberi találkozó, így nem hiszem, hogy bárkinek is külön bizonygatni kellene, mennyire szeretnénk kijavítani az akkori botlásunkat.

– Azt azért nem mondhatjuk, hogy könnyű helyzetben vagy, hiszen kis túlzással minden héten kidől valaki a csapatból, de ahogy látom a lelkesedés töretlen…

– Természetesen az, de ez nem is lehet kérdés, mint ahogy az sem, hogy most is teljes erőbedobással készülünk, nyilván a lehetőségeinkhez mérten. Ahogy te is említetted egyre kevesebb a hadra fogható játékosom, viszont akik itt vannak, azoktól mindenképpen azt várom, hogy szívüket-lelküket kitegyék a pályára és küzdjenek az utolsó leheletükig. Mivel kevesen is vagyunk, nem számítok könnyű összecsapásra, de ahogy imént is említettem egyértelműen a győzelem szellemében készülünk és lépünk majd pályára szombaton. Ha egy góllal, akkor egy góllal, de mindenáron pontokkal akarunk távozni Egerből.   

– Mi lehet szombaton a siker kulcsa?

– A legfontosabb dolgok most is hátul fognak eldőlni, tehát a védekezésünknek és a hozzá kapcsolódó kapusteljesítménynek kell úgy összeállnia, hogy a megfelelő alapot megteremtsük a sikerhez. Ha hátul egy fegyelmezett, kemény védekezést produkálva sikerül elbizonytalanítani ellenfelünket, akkor elöl is meg fogjuk tudni oldani a dolgokat. Nyilván ehhez támadásban is majd a lehető legkevesebb hibával kell kézilabdáznunk.

– A szombatival együtt az utolsó négy mérkőzésetek következik, van valami külön célkitűzés erre az utolsó etapra?

– Igazából konkrét célokat nem fogalmaztunk meg, de én nagyon szomorú lennék, ha a szezont is ennyi ponttal fejeznénk be. Magyarul szeretném, ha a lehető legtöbbet ki tudnánk hozni a hátralévő mérkőzésekből, azaz minél több pontot szereznénk és játékban is megpróbálnánk még javulni.

Együttesünk legutóbb a 2013/14-es szezonban szerepelt utoljára Egerben, akkor magabiztos 32-19 arányú győzelemmel térhettek haza lányaink. Viszont ahogy már többször is szót ejtettünk róla, a közelmúltban az egri gárda örülhetett, ugyanis az őszi békéscsabai találkozón az első negyedóra kivételével végig vezetve 29-28-ra legyőzték a lilákat. A visszavágásra tehát szombaton 18 órától lesz lehetősége csapatunknak, az egri Eszterházy Főiskola Sportcsarnokában megrendezésre kerülő összecsapáson, melyen a B.Pech Katalin, Vágvölgyi Mária sípmesterek tevékenykednek majd.

Dömény Dezső

line

Készítette: Békéscsabai Médiacentrum Kft.

line