Online fogadás | TippmixPRO

A Budaörs vizitál Békéscsabán

Interjú Gyimesi Kittivel

Pénteken az idei esztendő utolsó bajnoki összecsapását játszák lila-fehér lányaink, ráadásul egy vérbeli rangadót a Budaörs csapatával. A legutóbbi hazai találkozón a Mosonmagyaróvárt legyőző együttesünkre ezúttal sem vár könnyű mérkőzés, hiszen a bennmaradás kiharcolásának érdekében mindkét gárdának roppant fontos lenne az itt megszerezhető két bajnoki pont. Ehhez pedig ismételten a védekezés adhatja meg az alaphangot, amelynek oszlopával Gyimesi Kittivel beszélgettem a rangadó előtt.

Gyimesi Kitti

– A legutóbbi hazai összecsapásotokon egy különösen nagy győzelmet arattatok, mit jelentett nektek az a siker?

– Rengeteget. Az már a mérkőzésen is látszott, hogy most valóban extázisban mentünk fel a pályára, olyan lelkesedéssel ami eddig talán egy picit hiányzott. De ez tényleg a nagybetűs csapat diadala volt, amelyben együtt lélegzett, együtt mozgott mindenki, akár a pályán belül volt, akár kívül. Azt hiszem nagyon kellett ez a siker nekünk, de az egész klubnak, sőt még a szurkolóinknak is. Számomra pedig tagadhatatlanul még inkább presztízsmeccs volt, hiszen volt csapatom ellen léptem pályára, de ettől függetlenül is rettentően boldog vagyok, hogy végre megszereztük az első győzelmünket. 

– Többek között a Te vezetéseddel is egy elképesztően kemény és harapós falat húztatok fel a kaputok elé, és azt hiszem ki is jelenthetjük, hogy elsősorban ennek köszönhetően nyertétek meg a találkozót…

– Rendkívül sokat gyakoroltuk a szünetben a védekezést, és úgy érzem ennek most meg is van a gyümölcse, mert valóban már a Kisvárda ellen is, de kiváltképp most, tényleg sikerült egy minőségi védekezést a pályára vinni. Végig fókuszban voltunk, kellőképen tudtuk elővételezni a dolgokat, labdákat szereztünk, és ami eddig hiányzott, a megállító faultokat is megfelelően alkalmaztuk. Természetesen a kapus szerepe is kulcsfontosságú egy védekezésben, és most már meccsek óta nagyon komoly segítséget kapunk onnan is, és így egymást tudjuk kölcsönösen felhúzni egy magasabb szintre.     

– Viszont ez már a második olyan sikeretek volt ahol a korábbiakkal ellentétben pont a végjátékban tudtátok a magatok javára fordítani a mérkőzést. Ezek szerint sikerült levetni magatokról azt a terhet, hogy eddig rendre a végjátékban csúszott ki a kezetek közül a győzelem?

– Az tagadhatatlan, hogy a szezonkezdés, meg főként a boglári és az MTK elleni meccs meglehetősen lenyomott minket mentálisan, így igazából jól jött az a pár hét szünet, hogy rendbe rakjuk a fejeket. És azt hiszem ez volt az egyik kulcs, a másik pedig a Kisvárda elleni továbbjutás, amit tulajdonképpen egy sorsfordító sikernek is nevezhetünk. Ott elhittük, hogy többre is képesek vagyunk, és ez az ami már plusz erőként jelentkezett a Móvár ellen is. Meg nyilván amit már kiemeltem, a csapatjáték, hogy egy-egy hiba a végjátékban nem bizonytalanított el minket mint korábban, hanem arra törekedtünk, hogy együtt kijavítsuk azt. Tehát elsősorban fejben javultunk, és így egy okosabb, higgadtabb játékot tudtunk produkálni, ami szerintem megfordította ezt a tendenciát.

– Azonban itt az újabb fontos feladat, egy eddig kifejezetten jól szereplő Budaörs érkezik hozzátok…

– Valóban ahogy te is mondod, ez is egy rendkívül fontos mérkőzés lesz, ahol nagyon kellenek a pontok, hiszen továbbra is harcban állunk a bennmaradásért. És az az igazság, hogy a Budaörs sem egy könnyű ellenfél, ugyanis tele vannak sokat próbált rutinos játékosokkal, akik szó szerint a hátukon viszik a csapatot. Látszik, hogy remek szakmai munka folyik náluk és tényleg jól össze van rakva az együttes, ami az eredményeiken is megmutatkozik. Hozzánk hasonlóan nekik is volt egy jelentős bravúrjuk, a Loki ellen, ami csakugyan tiszteletet parancsoló. Ennek ellenére megijedni nem fogunk tőlük, azt gondolom a recept adott, ugyanúgy mint az Óvár ellen, belőlük is felkészülünk, és az első perctől kezdve megpróbálunk dominálni és a mi akaratunkat érvényesíteni.

– Akkor ezek szerint győzelmet vársz pénteken?

– Mindenképpen, nyerni akarunk ez nem is kérdés. Tovább kell vinnünk a Mosonmagyaróvár elleni játékot és győztes mentalitást, és ugyanazzal a lendülettel kell most is végig kézilabdáznunk. Ugyanakkor rástresszelnünk sem szabad a találkozóra mint tettük azt korábban, hanem okosan kézilabdázva, a saját játékunkra koncentrálva kell pályára lépnünk.    Értelemszerűen most is elengedhetetlen lesz az agresszív védekezés és a jó kapusteljesítmény, illetve még szeretném ha most már a lerohanásokat is jobban tudnánk alkalmazni. Na meg persze bízom benne, hogy most is olyan fergeteges lesz a hangulat mint legutóbb volt, és a szurkolók ezúttal is segítenek minket egy újabb győzelem kiharcolásában.

Dömény Dezső