Online fogadás | TippmixPRO

Pénteken a fővárosi kék-fehérek otthonában vizitálnak lányaink

Már a 22. fordulót rendezik meg a K&H női kézilabda bajnokságban, ezzel együtt nemcsak az élbolyban, de a hátsó régióban is egyre inkább élesedik a küzdelem.

MTK Budapest – Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

Sőt, az alsóházban olyannyira, hogy a sereghajtó Kozármisleny, a hétvégi Vasas elleni győzelmével, ismét látótávolságba került az előtte álló csapatokhoz képest, azaz négy pontra felzárkózott hozzájuk. Az igazi harc azonban ebben a Misleny által üldözött bolyban zajlik, ugyanis csapatunkkal együtt, a NEKA, Kisvárda triónak egyaránt tizenegy pontja van, még a Fehérvár és a Vasas három egységgel áll ezen együttesek előtt. Innentől tehát minden mérkőzésnek és pontnak óriási jelentősége lesz, éppen ezért is fogadkoztak lila-fehér lányaink már a szombati Mosonmagyaróvár elleni találkozót megelőzően is, de sajnos az összecsapás hatvan percében a realitás diadalmaskodott azáltal, hogy a vendégek roppant magabiztosan, és végig extrán motiváltan játszva, 42-21 arányban legyőzték csapatunkat. Javítani viszont már a hétvégén lehet, amikor is az MTK otthonában próbálhatják meg a Rác-lányok pontjaik növelését. Pénteki vendéglátónk egyébként legutóbb Dunaújvárosból hozott el két bajnoki pontot a 36-34-es győzelmüknek hála, amivel már összességében tizenkilenc egységnél járnak, ez pedig jelenleg a tabella hetedik helyére elég. Pedig egyáltalán nem kezdték jól a bajnokságot, az első győzelmükig is egészen a nyolcadik fordulóig kellett várniuk, akkor tudták otthon két vállra fektetni a Kohászt. Igaz, közben a Fehérvárral, a Vasassal és csapatunkkal is döntetlent játszottak. Az igazi változás azonban ebben a naptári évben következett be, hiszen a január óta lejátszott tizenegy összecsapásukból hetet meg is tudtak nyerni. Ráadásul a top négy kivételével csak a Budaörstől kaptak ki hazai környezetben, más nem tudta bevenni a jelenleg otthonukként szolgáló Riz Levente Sportcentrumot. Eredményességük tagadhatatlanul összefügg irányítójuk Farkas Johanna eredményességével is, lévén a fiatal játékos 151 találatával vezeti a pontvadászat góllövőlistáját.    

Ugyan a felek egymás elleni mérlege kifejezetten kiegyenlített, az utóbbi időben azért csapatunknak nem túl sok sikere volt a kék-fehérekkel szemben. Olyannyira, hogy győzelem legutóbb 2020 februárjában, egy 32-23-as végeredményű békéscsabai találkozón sikerült utoljára. Legutóbb ősszel a Viharsarokban játszottak 25-25 arányú döntetlent, még lányaink tavaly tavaszi fővárosi fellépésén is 35-31-es MTK győzelem született.

A csapatok pénteki budapesti összecsapása 18:00 órától a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban kerül megrendezésre, az Altmár Kristóf, Horváth Márton bírópáros ténykedése mellett.

Dömény Dezső